Visit North East England (sponsored video)

Have you ever considered going to North East England? North East England has a lot to offer, and if you for example choose to stay in Newcastle, there are many places to explore around the city.

Thousands of Norwegians go to England every year, but most people only visit London. England has so much more to offer in addition to London; London is not the only big city with great shopping and tourist attractions in England.

Newcastle is one of these cities. Along the river Tyne you can find plenty of bars, restaurant and modern art. Quayside is another area in Newcastle offering this. One of the attractions in Newcastle is the Gateshead Millenium Bridge, which is the oldest bridge in the world of its kind. Threatre Royal is another attraction worth checking out. In the city center of Newcastle you find amazing shopping – as mentioned, London is not the only place for good shopping in England. Just across Tyne river, only a ten-minute drive from Newcastle, is the city Gateshead located. The city is a bit smaller than Newcastle, but it is perfect to visit during a stay in Newcastle.

Not far from Newcastle, the charming city Durham is located. The cathedral in Durham is beautiful and it is on the Unesco World Heritage list. From the top of the cathedral you can enjoy the view of Durham and its stunning surroundings. Sunderland is another city located close to Newcastle – so there are many places to see if you visit North East England.

newcastle-gatehead-quaysidenewcastle-gateheadgrey-street-and-theatre-royal-newcastle

Tusenvis av nordmenn besøker England hvert år, men de fleste velger å dra til London. England har mer å tilby enn kun London; London er ikke den eneste storbyen i England med fantastisk shopping og flotte turistattraksjoner.

Newcastle er en av disse byene. Langs elva Tyne finner du mange barer, restauranter og moderne kunst. Quayside er et annet område i Newcastle som tilbyr det samme. En av hovedattraksjonene i Newcastle er Gateshaed Millenium Bridge, som er den eldste broen i verden av sin type. Theatre Royal er også en attraksjon verdt å se. I sentrum av Newcastle finner du også fantastisk shopping – som nevnt er ikke London den eneste shoppingbyen i England. Tar du turen over elva, kun en ti minutters kjøretur fra Newcastle, finner du byen Gateshead. Byen er noe mindre enn Newcastle, men det er perfekt å besøke byen om du allerede er i Newcastle.

Ikke langt fra Newcastle finner du den sjarmerende byen Durham. Den vakre katedralen i Durham er på Unescos verdensarvliste. Fra toppen av katedralen kan du nyte utsikten av Durham og områdene rundt. Sunderland er en annen by nær Newcastle – så det er mange steder å se om du besøker Nordøst-England.

Sponsored post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *