TALLINN’S OLD TOWN

I midten av desember gikk turen til Tallinn for å dra på julemarked, som jeg skrev om tidligere. Det var min første gang i Tallinn, og jeg gledet meg til å besøke nok en østeuropeisk by med koselig gamleby og behagelige priser. Dessuten er det veldig enkelt å reise til Tallinn fra Trondheim med Estonian Air’s direktefly.

Gamlebyen er helt klart kjernen for turismen i Tallinn. Det er sikkert noe å se utenfor gamlebyens murer også, men for min del holdt jeg meg til gamlebyen når det gjaldt sightseeing. Gamlebyen er utrolig koselig, spesielt i jula siden det hele ser ut som en pepperkakelandsby eller noe.

På toppen av gamlebyen ligger det to utsiktspunkt; Kohtuotsa Vaateplats og Patkuli Trepp. Som bildene viser, får du en fantastisk utsikt over gamlebyen!

Jeg synes at Alexander Nevsky katedralen var det mest imponerende bygget i gamlebyen, en ortodoks katedral bygd i 1900. Jeg er av en eller annen grunn tiltrukket av alt som er russisk og finner denne typen arkitektur veldig spennende.  Like ved finner du også parlamentet i Tallinn, og Toompea Castle.

St. Catherine’s Passage, eller Katarina Kaik, er et koselig lite smug som er verdt et besøk. Veldig koselig og gammeldags!

Raekoja Plats (Town Hall Square) er torget hvor det meste skjer i gamlebyen. Fra midten av november til midten av januar er det julemarked her. Det er en stor åpen plass med mange fascinerende bygninger rundt. Her finner du svært mange restauranter og en del butikker. Like ved torget finner du Olde Hansa, en kjent restaurant og ølbryggeri med riddertema, ganske lik den kjente restauranten Sir Lancelot i Budapest som jeg var på tidligere i høst. Nedenfor Raekoja Plats finner du gata Viru, som på en måte er hovedgata i gamlebyen. Her finner du mange restauranter, utesteder og butikker, i tillegg til flott arkitektur.

Vi bodde på The von Stackelberg Hotel Tallinn som er et overraskende fint hotell til en grei pris. Beliggenheten er det beste; tre minutters gange, og du er inne i gamlebyen. Jeg anbefaler dette hotellet på det varmeste!

Er du ute etter å shoppe, er det flere store kjøpesentre like utenfor  gamlebyen. Kjøpesentrene Kristiine og Viru har begge langt over 100 butikker, både lokale merker og internasjonale kjeder. Stockmann er et stort varehus (naturlignok ikke så billig), om du heller foretrekker slikt. I gamlebyen finner du en og annen butikk innimellom suvenirbutikkene, men ønsker du å shoppe er det bedre å dra på et kjøpesenter istedenfor å lete i gamlebyen.

Å spise og drikke ute er billig i Tallinn. Det er riktignok dyrere enn mange andre østeuropeiske byer (valutaen er Euro, noe som sikkert har trukket opp prisene noe). Du får et greit måltid for 50-100 kroner, og en bedre middag på en finere restaurant for 150-200 kroner. En kaffe koster 15-30 kroner, og en øl 20-40 kroner. Desto lengre du kommer fra gamlebyen, desto billigere blir det nok. Jeg kan anbefale Restoran Spot og Pulcinella, to gode og rimelige restauranter som ligger i gamlebyen.

 

As mentioned in an earlier blog post, I took the trip to Tallinn in December. It was my first time in Tallinn, and I had been looking forward to visiting the old town I had heard so much about. The old town is without doubt the center for the tourism in Tallinn. I guess there are something to see outside the old town’s walls as well, but I spent most of my time within the walls. The old town is incredibly cosy and lovely – especially around Christmas.

Two places you have to go is the view points Kohtuotsa Vaateplats and Patkuli Trepp. These points give you an amazing view of the old town. The Alexander Nevsky Cathedral is not far from these points, and is a really cool orthodox church – I love the exciting, Russian architecture. You will find many, many churches in the old town, but no one beats this one! The main square in the old town is Raekoja Plats (Town Hall Square). In December the Christmas marked is located here. There are a lot of restaurants and shops around, but most of them might be tourist traps. Anyways, it is a really nice place to check out, I loved the architecture in this area.

We stayed at Von Stackelberg Hotel, which I can recommend. For shopping, I advice you to check out the malls Kristiine and Viru. For food, there are plenty of great (and cheap) restaurants located in and around the old town. I recommend Restoran Spot and Pulcinella, two good restaurants with OK prices. 

Related Posts

4 thoughts on “TALLINN’S OLD TOWN

  1. Tallin er en utrolig fin by. Jeg var der for et par år siden. Da bodde vi på Tallink Spa. Et utrolig herlig spa-hotell med masse bademuligheter. Kjempefine bilder og flott beskrivelse av byen.

  2. Gøy å lese om andre sine historier fra spesielt Tallinn ettersom jeg har et helt annerledes og spesielt forhold til byen. Det er en utrolig flott by, men det er dessverre en del fattigdom og grusomme forhold (særlig for barn) bare 10 minutter unna gamle byen. Det er av denne grunn jeg er her en helg i begynnelsen av desember hvert år. SAS Julefly er en veldedighets organisasjon som hjelper til her, har skrevet litt om det på bloggen 🙂 Men uavhengig så er Tallinn en by jeg vil anbefale til andre også. Veldig fine bilder du har her 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *