REISEÅRET 2014

Da var året 2014 snart over, og det har vært nok et fantastisk reiseår. Jeg har fått besøkt hele ti nye land (i tillegg til en del jeg har besøkt tidligere), og har vært heldig og bodd fem måneder i Australia. 2015 kan nok ikke måle seg med 2014 på reisefronten, ettersom det blir mye mer studier på meg det kommende året, da jeg både skal skrive bachelor og starte på master i Trondheim. Det setter en stopper for reising både på grunn av tid og penger. Men, 2015 starter i alle fall bra; i januar går turen til Skottland, og i mars skal jeg både til Gdansk og ikke minst CUBA!

2014 startet med en reise til London i januar. Jeg har sightset London rundt mange ganger tidligere, så denne gangen var det mest fokus på andre ting enn de vanlige attraksjonene i London. Høydepunktet var å besøke Harry Potter Studios, som var helt fantastisk!

I februar var det på tide å sette kursen mot Australia, hvor jeg skulle studere ett semester som utvekslingsstudent. Første stopp var Dubai. Dette var riktignok bare et kort stopp for å gjøre en lang flyreise litt kortere, men jeg føler jeg fikk sett nokså mye av Dubai på en dag. Besøket gav mersmak, hit må jeg tilbake en gang i framtida!

 

 

I februar ankom jeg Australia. Første stopp var Melbourne, Great Ocean Road og Phillip Islands. I løpet av semesteret (hvor jeg bodde i Sydney) fikk jeg også sett Alice Springs, Katja Kuta & Uluru og Cairns, Daintree Rainforest & Great Barrier Reef. Det var et veldig hektisk semester, men jeg fikk sett en god del av Australia.

 

 

Påskeferien tilbragte jeg på New Zealand, som var helt fantastisk! Skulle veldig gjerne tilbragt mye mer tid her, for en natur! Vi kjørte rundt på Nordøya, startet i Auckland og kjørte et godt stykke hver dag for å se mest mulig av øya. Vi besøkte blant annet Hobbiton, Rotorua og Tongariro Crossing.

 

I juli gikk turen til Vietnam. Etter en lang og hard eksamensperiode var det deilig ta turen hit! Igjen var formålet med stoppet å gjøre en lang flytur fra Sydney til Trondheim noe kortere, men jeg fikk heldigvis ei uke her (og ikke bare en dag, som i Dubai). Jeg reiste rundt i landet og rakk både å besøke Ho Chi Minh City, Mekong Delta, Hoi An, Hanoi og Halong Bay. Tror aldri jeg har sett så mye i løpet av så kort tid før, hehe.

 

Etter noen måneder i utlandet var det deilig å komme hjem til Norge, og i juli dro jeg på road trip i vårt vakre land. Jeg besøkte slekt i Lom og Skjåk, og besteg Galdhøpiggen for første gang. Videre kjørte vi innom Geiranger, Ørneveien, Trollstigen og Atlanterhavsveien.

 

I juli/august dro jeg til Kroatia, nærmere bestemt området rundt Dubrovnik. Vi var uheldige med værer flere dager, men ellers var det en fin tur. Vi fikk også besøkt Montenegro, som er en fin dagstur fra Dubrovnik.

 

I august dro jeg og kjæresten på road trip i Europa. Vi startet i Berlin, før vi kjørte til Praha, Wien og Bratislava. Det ble begrenset tid i hver by, men jeg vet jeg skal tilbake til disse byene på et senere tidspunkt!

 

I september dro jeg til Tyrkias fantastiske Istanbul og Kappadokia. Istanbul er en by jeg lenge hadde drømt om å besøke. Istanbul er så nærme, men likevel så fjern når det kommer til kultur og arkitektur; Europas mest eksotiske by, uten tvil. Kappadokia var også fantastisk med sitt eventyrlandskap!

 

I oktober ble det en weekendtur til Budapest med jentegjengen. Jeg hadde ingen forventninger til byen, og fikk en svært positiv overraskelse! Byen var utrolig koselig, og det var mye å se og gjøre, for en svært billig penge.

 

I desember ble det førjulsshopping i Tallinn. Det var mindre å se og gjøre enn jeg hadde forventet, men gamlebyen i Tallinn gjør at byen er verdt et besøk. Spesielt var det koselig i desember med julemarked osv!

Sjekk ut Bestehotell.no.

 

Instagram

Hvordan var ditt reiseår? Har du noen reiseplaner for 2015?

6 thoughts on “REISEÅRET 2014

  1. Så mye gøøøøy! For et reiseår du har hatt 😀 Helt vanvittig hva du har rukket med, spesielt med tanke på at du i tillegg studerer :p Gratulerer så masse med ny blogg også, den ser kjempebra ut! Selv om jeg kan tenke meg det er en utfordring å flytte alle innleggene over… 😉 Jeg er fortsatt langt fra ferdig selv, haha. Et riktig godt nytt reiseår til deg!

    • Jaa, er veldig fornøyd med reiseåret! 😀 Og takk for det! Satt hele jula og flytta over innlegg føltes det ut som… haha, never again!:P Godt nyttår til deg også!

  2. Wow, for et spennende år!:D Skal jammen se gjennom hele arkivet ditt en gang, med så mange destinasjoner og så bra bilder! Men akkurat nå er jeg i Kambodsja og nettet bruker litt for lang tid til å laste opp bilder, så det får bli senere;) Gleder meg til å følge bloggen din videre også, Cuba virker iallefall utrolig spennende!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *