DRØMMEREISER 2015

Det nærmer seg eksamenstid for min del, og det blir derfor lite spontane reiser i tiden som kommer. Derfor er det bare å drømme om potensielle reisemål til neste år. Reisegal som jeg er har jeg selvfølgelig lyst til å reise over alt, men her er et lite utvalg av mine drømmereiser for neste år. Kanskje en eller flere av dem blir oppfylt i 2015?
1. Cuba

Jeg har alltid vært tiltrukket av det som er annerledes. Cuba er annerledes på så mange punkter. Kommunisme og diktatur finner jeg veldig spennende (selv om det er ganske så forferdelig). Sigarer, fargerike hus og gamle biler er det jeg ser for meg når jeg tenker på Havanna. Cuba er jo i ferd med å moderniseres, så jeg føler at det haster med et besøk til dette lille, fantastiske landet.

2. Sentral-Asia

En rundtur i Kazakstan, Uzbekistan, Tuskmekistan og Kyrgyztan må være en av de mest spennende overland reisene man kan ta. Samarkands fantastiske arkitektur, fjellene i Kyrgyztan og gullmonumenter i Ashgabat.

 

3. Nord-Korea

Å reise til Nord-Korea må jo være en absurd opplevelse. Jeg er klar over at så og si alt du ser og opplever er iscenesatt og ikke gir riktig inntrykk av hvordan landet egentlig er, men så lenge man er klar over dette får man likevel en opplevelse man ikke kan få i noe annet land.

 

4. Kina

Jeg får aldri nok av dette landet. Jeg har bodd der i to kortere perioder (internship i Shanghai og studier i Hong Kong) og besøkt nærmere ti byer i Kina, men det er langt i fra nok. Dette gigantiske landet har så utrolig mye å by på, både når det gjelder kultur og natur.

 

5. Peru

Jeg har drømt om å besøke Machu Pichu i flere år. I tillegg virker det som et spennende land på et kontinent jeg enda ikke har besøkt; regnskogen Amazonas, ørkenoasen Huacachina og resten av naturfenomenene. Minuset er bare at flybilletten dit er litt for dyr…

 

6. Yellowstone National Park (USA)

Yellowstone må være den flotteste nasjonalparken i USA, og den er også verdens eldste nasjonalpark. Hit MÅ jeg dra en gang!

 

7. Sør-Afrika

En av hovedgrunnene til at jeg ønsker å reise hit er at jeg har lyst til å jobbe med løver, noe man kan gjøre flere steder i Sør-Afrika (uten at det går utover dyrenes velvære). Jeg har også lyst til å besøke Cape Town, og ikke minst ønsker jeg å dra på safari igjen!

 

8. Caribbean

Jeg har nevnt Cuba allerede, men under dette punktet tenker jeg bare hvite strender, turkist hav og spennende dykking. Etter at jeg tok dykkerlappen i Australia har det gitt mersmak, og Caribbean har flere av verdens mest kjente dykkesteder.

 

9. Romania

Jeg har fått mersmak på Øst-Europeiske destinasjoner i det siste. Jeg har for det meste besøkt de mer kjente storbyene, men en rundreise i Romania ville vært spennende. Landet byr på fantastisk natur, strender, gamle slott (Transylvania!) og moderne byer som Bucharest.

 

10. Svalbard 

En eksotisk del av vårt eget land, med isbjørnsafari og verdens vakreste vinterlandskap.

Hvor vil du helst reise i 2015?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *