KAPPADOKIA: Selime Monastery

Selime Monastery er et grotteområde som ligger et lite stykke fra Göreme og de andre turistbyene. Da jeg dro dit forestilte jeg meg at det bare var en kirke liksom, men det var mye mer enn det! Det var en liten huleby som lå oppover i fjellsiden, med mange små hus oppover. Fjellet hulebyen ligger ved har nærmest en helt flat overflate, noe som gjør det hele enda mer spektakulært! Man måtte gå oppover på smale og litt vanskelige stier for å komme til toppen av denne lille hulebyen. På toppen lå det et par kirkerom og en katedral som var hugd inn i fjellet. Her var det fine utskjæringer som fortsatt var tydelige. Man kunne også se rester etter flotte malerier inne i katedralen, og de var datert til år 800.

Er det ett sted i Kappadokia jeg virkelig anbefaler, så er det Selime. Det ligger litt lengre unna enn de andre severdighetene, men du får gått i fred (vi var så å si de eneste turistene der), og det skal sies at det er MYE turister i Kappadokia generelt, så du blir lei av å gå i kø. Jeg synes også disse formasjonene var blant de fineste, og du kunne gå inn i alle hulene, ta bilder osv.


Utsikt sett fra andre siden av dalen. Legg merke til fjellets merkelige overflate!

Dette er mitt siste innlegg fra turen til Istanbul og Kappadokia. Neste reise går til Budapest, og jeg reiser allerede kommende torsdag! 🙂

Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *