KAPPADOKIA: Derinkuyu Underground City

Derinkuyu Underground City er en av flere undergrunnsbyer i området. Den er gigantisk;  8 etasjer nedover, over 60m dyp og med plass til opp mot 20.000 mennesker! Byen ble bygd flere hundre år før Kristus, og har siden 1969 vært åpent for besøkende.

I dag er undergrunnsbyen fortsatt åpen for turister. Deler av den er naturlig nok stengt, men mange rom og etasjer er åpne. Det er et imponerende syn. Noen av gangene er så lave at man nærmest må krype, andre så smale at man nesten må gå sidelengs. De fleste rommene var veldig små, men rommet nok en familie på den tiden. Vi kunne også se f.eks. gamle graver og andre uthulinger. En veldig interessant opplevelse! 


Med det samme legger jeg ut noen bilder av vårt flotte hotell i Goreme! De fleste hotellene i området er hulehoteller, noe som er ganske kult. Vårt hotell var delvis i huler og delvis bygd ut på hulene, og detaljene og helheten gjorde det skikkelig kult.

Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *