ISTANBUL

Istanbul er delt av Bosporosstredet, og det er derfor populært å dra på en båttur i kanalen. Vi tok båtturen i solnedgangen, som var veldig fint (kanskje litt kjedelig på tilbaketuren ettersom det ble så mørkt). En fin måte å se byens mange attraksjoner som ligger langs Bosporosstredet, både på den europeiske og den asiatiske siden (dekker mye på kort tid!).


Å handle tepper er noe mange gjør når de reiser til Tyrkia. Det skal være håndlagde tepper av høy kvalitet til en god pris. Vanligvis ville jeg holdt meg så langt unna disse pågående teppeselgerne som mulig, men denne gangen reiser jeg til Istanbul med min far og min bestemor, og bestemor ville gjerne kjøpe et slik teppe.

Det ble dog ingen teppekjøp, men hele greia var litt av en opplevelse. Oppvarting med te og tilbud om mat, og verdens beste service starter det med. Etter mye om og men finner vi et teppe og spør om prisen, som starter på 20.000(!). Etterhvert pruter vi ned til 8000, men vi er usikre på om teppet er verdt så mye, og sier derfor at vi skal tenke på det over lunsj. Det likte derimot ikke den (tidligere) hyggelige selgeren, som plutselig får en annen tone og sier at hvis vi går nå, kan vi drite i å komme tilbake! Haha…


En ting jeg synes er så fint er at gatekattene i Istanbul blir tatt godt vare på. Det er visst vanlig at folk gir kattene mat og drikke, og gjerne en pute å sove på. Kattene er over alt, og er runde og fine i pelsen. Og de vil veldig gjerne ha kos!

Alt i alt var Istanbul en veldig fin opplevelse. En by man definitivt bør besøke. Perfekt for en weekendtur om du ønsker å ha noe litt mer spennende og eksotisk enn det de fleste andre europeiske byer er. Etter Istanbul gikk turen videre til Kappadokia, så derfra kommer det noen innlegg snart 🙂


Hummus og lam; to viktige indgredienser i tyrkisk mat


Et must er å prøve granateplejuice, som selges på hvert gatehjørne


Tyrkisk Pizza: Lahmacun

Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *