TYSKLAND: BERLIN

Etter en liten roadtrip nedover Europa innom Praha, Wien og Bratislava, kjørte vi tilbake til Berlin hvor vi leverte bilen og tilbragte et par dager i storbyen. Jeg har vært i Berlin en gang tidligere, men det var mange år siden så det var spennende å dra hit på nytt. To dager er selvfølgelig ikke nok til å se mye av byen, men vi rakk å se en del!

Berlin er delt inn i tolv bydeler, og det er liksom ikke ett sentrum som i mange andre byer. På grunn av dette virker byen gigantisk, og det er nokså lange avstander mellom det du vil se. Heldigvis er kollektivtransporten velutviklet, og undergrunnssystemet er enkelt, billig og effektivt. Vi prioriterte sights som Gendarmenmarkt, Checkpoint Charlie, Brandenburg Gate og Reichstag, ettersom disse lå relativt nære hverandre. Ellers brukte vi litt tid på shopping; Kürfurstendamm, Alexander Platz og Unter den Linden er områder med grei shopping. Berlin har masse å by på, og du blir ikke lei av denne byen i løpet av ei helg, for å si det sånn. Å utforske byens mange bydeler tar tid, og det er også en del å se utenfor byen, f.eks. konsentrasjonsleiren fra 2. verdenskrig, Sachsenhausen, som ligger en kort togtur utenfor byen. Berlin er preget av både ny og gammel arkitektur, og det er masse historie her (og ikke bare relatert til 2. verdenskrig). Mat er også spennende i Berlin; enten du ønsker å spise tysk mat eller fra hvilket som helst annet hjørne av verden, finner du noe her. Prisnivået er veldig behagelig for oss nordmenn, mye ned mot halve prisen i forhold til hva vi er vant med.


Gendarmenmarkt


Lokal mat (og øl) må man alltid smake på; brattwurst og currywurst!

Brandenburg Tor, på toppen av Unter den Linden


Berlin er stedet for både gammel og moderne arkitektur


Holocaust memorial


Utsikt fra Park Inn hotell på Alexander Platz


Gatekunst på Berlinmuren, East Side Gallery


Supersøte biler ved East Side Gallery

Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *