ISTANBUL: GRAND BAZAAR OG SPICE BAZAAR

Da er jeg tilbake i Norge etter en flott tur til Istanbul og Kappadokia. Jeg glemte selvfølgelig å ta med meg pcn nedover, så derfor kommer blogginnleggene litt på etterskudd!

Istanbul er Tyrkias største by med rundt 14 millioner innbyggere (eller 22 millioner om vi skal tro en taxisjåfør jeg snakket med. Stor er den uansett!). Byen er meget spesiell, fordi den ligger både på europeisk og asiatisk land, og deles av Bosporosstredet. Istanbul har vært en av Europas viktigste byer i mange hundre år, og dens storhetstid gjenspeiles i byens mange praktbygg. 


En av byens mange gatekatter nyter en teppeselgers utstilling


Frokost på en takterasse med Hagia Sophia i bakgrunnen


Den Blå Moské!

Første dag i Istanbul tilbrakte vi for det meste på bazaarer, i tillegg til å gå rundt i gatene. Siden det er min første gang både i Istanbul og Tyrkia, var det mye nytt og spennende! 

Grand Bazaar er kanskje Istanbuls mest kjente marked. I dag er det riktig nok veldig turistifisert, og stedet du skal dra om du vil handle suvenirer, fake produkter og liknende. Men, du finner faktisk mye spennende her. Med flere tusen butikker her skal det mye til for å gå tomhendt hjem!


Inngangen til Grand Bazaar


Nydelig lunsj vi spiste ved Grand Bazaar!

Spice Bazaar er egentlig samme greia, men som navnet sier er det mer fokus på mat og krydder her (i tillegg til suvenirer og mye annet). Her var det ekstreme folkemasser, både turister og lokale, virket det som. Veldig artig å se, selv om jeg ikke orket mange minuttene der inne.


Begge bazaarene er verdt et besøk, og er en opplevelse i seg selv med yrende folkeliv og spennende lukter. Gatene rundt bazarene er like spennende, og du skal ikke gå langt før du føler at du virkelig er i gamle Istanbul, og ikke i turistgryta. Om du ønsker å. Handle liknende varer i fred og ro kan du sjekke ut Arasta Bazaar som ligger like ved Den Blå Moské.

Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *