TSJEKKIA: PRAHA

Den siste uken av sommerferien dro jeg og kjæresten på road trip. Vi fløy til Berlin hvor vi leide bil og kjørte direkte fra flyplassen til Praha, en strekning på ca. 3,5 timer. Etter et par dager i Praha dro vi videre til Wien og Bratislava, som ligger 3,5 timer fra Praha, med ca 1 time mellom de to byene. Til slutt kjørte vi opp til Berlin igjen hvor vi leverte bilen og hadde et par dager i storbyen. Utrolig hvor korte avstander det faktisk blir når man har fine veier som i Tyskland!  Innlegg fra alle byene kommer etterhvert, men først Praha!

Praha har i de siste årene blitt en favoritt blant mange nordmenn. Direktefly, lave priser, billig øl og shopping faller forståelig nok i smak. I tillegg til dette har byen mye å by på av kultur og arkitektur, med gamlebyen i hjertet av sentrum. Vi var kun i et par dager, men jeg føler vi fikk sett det viktigste (samt shoppet og spist myye billig, god mat). Mange sights kan sees om man starter med Prague Castle, og går nedover mot byen. Kryss elven over den kjente Karlsbroa før du går inn i gamlebyen. Her finner du den astronomiske klokken, historiske kirker/bygninger og koselige gater med restauranter og turistbutikker. Vær obs på at dette er ei skikkelig turistfelle; går du 5 minutter unna hovedgatene finner du mat og drikke til halve prisen (og bedre kvalitet).


Torget i gamlebyen, veldig pent og veldig turistifisert!


Karlsbroen


Ice Bar! Kjempekul opplevelse!


Hjertet av gamlebyen!

Om du har lyst til å shoppe finner du alle de internasjonale kjedebutikkene på de to sentrene Palladium (i sentrum) og Centrum Chodov (utenfor sentrum). Jeg foretrekker sistnevnte. Personlig var ikke lokale tsjekkiske butikker noe for meg, så holdt meg til kjedene, som naturligvis har ca samme prisnivå som hjemme. Bata Shoes er forresten en skobutikk verdt å sjekke ut!

Ellers er Praha en behagelig by å være turist i. Jeg har hørt at det var billigere før, men å betale 100kr for to pizza og to øl er absolutt innafor. Praha har også bra og billig kollektivtransport, vi tok metroen overalt. Vær obs på at taxiene ofte trikser litt med meteret, vi betale f.eks. 200kr for en tur på fem minutter (bruk heller metroen!). Overnatting er også billig; du kan finne 5* hotell til 5-600kr. Selv bodde vi litt utenfor sentrum ettersom vi hadde bil; det er vanskelig med parkering i gamlebyen.

Utsikten over Praha, sett fra Prague Castle


En av mange fine shoppinggater, om man vil unngå kjøpesenterene


Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *