MONTENEGRO

Montenegro er nabolandet til Kroatia, og grensa ligger under en time unna Dubrovnik. Dette har gjort byene nærmest grensa til populære dagsturer for ferierende i Kroatia. Jeg dro dit på en dagstur og besøkte byene Perast, Kotor og Budva. En veldig fin dagstur som jeg absolutt anbefaler å dra på om du er i Dubrovnik; det er alltid deilig med litt avveksling. Det tar ca. 2 timer å kjøre fra Dubrovnik til Kotor Bay (hvor Perast og Kotor ligger), og Budva er 30 minutter derfra. Vi dro på busstur, men jeg ville heller leid bil om jeg skulle ha gjort det igjen; veiene var mye bedre enn jeg hadde forventet.

Kotor Bay er en ganske stor fjord, med andre ord ikke så veldig facsinerende for oss nordmenn. Det som derimot er fascinerende er Perast og Kotor med sine gamlebyer. Utenfor Perast ligger det også en kirke ute i fjorden som man kan ta båt til. Kotor er kanskje den mest kjente gamlebyen i Montenegro, og kalles ofte lille Dubrovnik. Jeg synes Kotor var en kjempefin by, og ja; det minner veldig om Dubrovnik, og alle andre typsike old towns i Sør-Europa.

Budva er en badeby som i utgangspunktet er en fin by, men jeg ville unngått byen på grunn av store chartergrupper med russere som har inntatt byen og satt sitt preg på den. Ble liksom ikke så sjarmerende lengre, hehe. Men neida, det er sikkert fint å feriere her, men det er liksom ikke noe spesielt, så jeg anbefaler å droppe denne byen.

Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *