VIETNAM: HANOI

Etter et par rolige dager i lille, koselige Hoi An var det tid for nok en kaosby; Hanoi! Hanoi og Saigon sammenliknes på alle måter, og det virker som de fleste har ulike oppfatninger av hvilken by som er den beste. Saigon er kjent som den økonomiske hovedstaden med vestlige trekk, mens Hanoi er kjent som den kulturelle og politiske hovedstaden.

Jeg brukte egentlig tida i Hanoi på å gå på sightseeing (i tillegg til å dra litt på spa og nyte den siste tida i Vietnam). I sentrum av Hanoi finner man Hoan Kiem Lake  som har et tempel i midten. Jeg tok en (sykt varm) spasertur rund innsjøen da det er litt forskjellig å se i områdene rundt. Ved innsjøen ligger Hanoi old town, som er overfylt med turister og turistbutikker. I dette området arrangeres det et stort marked, Dong Xuan Night Market, hver helg fra kl. 19 og utover. Jeg var så vidt innom og det var et typisk Asiatisk marked; det lukter plastikk på lang vei, de fleste klærne har merker av Chanel og Gucci og om du er over 160 høy sliter du med å finne noe som passer.


Tempelet som ligger i innsjøen

De fleste sightsene i Hanoi ligger et lite stykke fra innsjøen. Her finner man Ho Chi Minh Mausoleum, en del templer/pagodaer  og museum. Da jeg var der var et par av sightsene under restaurering, noe var stengt og Ho Chi Minh Mausoleum (her kan man se liket av Ho Chi Minh) hadde tidenes lengste kø. Så det ble ikke så mye å se, jeg så i alle fall et par fine templer.


St. Joseph Cathedral


En av mange politiske/militære postere ved Ho Chi Minh mausoleumet. Kommunistisk og militær propaganda finner man fortsatt over alt i Vietnam, spesielt var det mange postere langs veiene.


Quan Thanh Temple


Tran Quoc Pagoda


Tran Quoc Pagoda


Flag tower of Hanoi


Politisk monument ved Dong Xuan Market

Og til slutt; hvilken by er best, Hanoi eller Saigon? Etter det lille jeg så av de to byene må jeg si at de er svært forskjellige. Saigon er mer moderne, vestlig og kanskje enklere å forholde seg til som vestlig turist. Hanoi er mer kaotisk, men viser den vietnamesiske kulturen mye sterkere og skiller seg mer ut fra storbyer generelt. Jeg snakket med noen britiske turister som helt klart foretrakk Saigon, fordi det var nesten som å være i en europeisk storby. Såå, hvorfor drar du til Vietnam om du vil oppleve Europa? Det kommer med andre ord an på hva man ønsker å oppleve 🙂

Oppholdet mitt i Vietnam er over for denne gang. Jeg har allerede vært hjemme ei stund, men har ligget litt etter med bloggingen. Jeg synes Vietnam er et fantastisk land. Du finner natur, kultur, storbyer og strender her, med andre ord alt man kan ønske seg. Vietnam er i en ekstrem utvikling, så jeg ville dratt nå, før turismen tar helt over. Jeg synes allerede det var nokså turistifisert. Prisene stiger også kraftig, inflasjonsnivået ligger langt over anbefalt. Vietnam blir vel det nye Thailand for turistene (og charterturistene, skrekk og gru) etterhvert, noe som er helt forståelig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *