REISEGUIDE: AUSTRALIA

DSC09055

Det har allerede nesten gått en måned siden jeg forlatet dette fantastiske landet. Jeg har tidligere skrevet en reiseguide om Sydney. Jeg fikk jo reist litt utenfor Sydney også, så her kommer noen tips til deg som tenker å reise til Australia 🙂

Australia på budsjett
Det jeg først og fremst må påpeke er at Australia er et dyrt land å reise i. Prisene er ikke helt på nivå med norske priser, men ikke langt unna. Med tanke på at flybillettene også kommer opp i minst 10.000 kroner, er ikke Australia et billig reisemål. Jeg leste et sted at nordmenn som reiser på ferie til Australia i snitt bruker over 40.000 per hode, men du kan altså få det billigere enn det!

♥ Bo på hostel framfor hotell. Regn med ca. 130-200 kroner pr natt (dorm). Sjekk også ut leie av leiligheter om dere reiser flere sammen.

♥ Kjøp mat på markeder, hos slakteren og så videre, det er ofte billigere enn å kjøpe på supermarkedene (spesielt frukt, grønt og kjøtt). Restauranter er riktignok billigere i Norge (et måltid koster fra 10 dollar og opp), men blir dyrt i lengden. Når dere reiser rundt i Australia må dere utnytte de gratis grillene de har over alt; BBQ er kjempepopulært og billig!

♥ Bruk rabatter. For det første har svært mange steder studentrabatt. For det andre er det som regel mye billigere å kjøpe billetter til turistattraksjoner på internett eller på infokontorer, enn på selve attraksjonen.

♥ Bruk turistkontorene som ligger i hver eneste lille by rundt om i landet. De svarer på alt du har av spørsmål, gi deg gratis kart og de har som regel gratis internett (internett er ofte svindyrt i Australia).

♥ Utnytt alt som er gratis. I Sydney finnes det for eksempel en gratis shuttle som går hvert tiende minutt gjennom sentrum. Det finnes også gratis guidede turer to ganger daglig. Sjekk ut slike muligheter i hver by du skal besøke.

 

Uluru og Alice Springs
Skal du ett sted i Australia, skal du hit. Dette er uten tvil min nummer én down under. Hvorfor? Fordi det er veldig annerledes enn alt annet jeg har opplevd. Jeg anbefaler å fly inn til Alice Springs (Tiger Air har billige billetter), overnatte der ei natt for så å dra på en arrangert tur inn til Uluru. Vi dro på en tredagers tur med The Rock Tour som jeg absolutt anbefaler. Å sove ute under åpen himmel, spise middag rundt bålet og se både soloppgang og solnedgang ved Uluru var bare noe av det vi gjorde. Du trenger med andre ord bare tre dager her, fordi det er ikke så mye å se og gjøre i Alice Springs. Les mer om det her.

 

Melbourne, Great Ocean Road og Phillip Island
Disse tre stedene er veldig nære hverandre, og derfor anbefaler jeg at du opplever alle stedene når du først er i nærheten. Melbourne er en fin by, men den er ikke så veldig spennende. En dag i Melbourne er nok til å se alt du bør se. Melbourne scorer for min del sterkt på matkulturen, men det er det. Her finner du mitt innlegg om Melbourne.

Jeg anbefaler en todagers tur til Great Ocean Road, hvor du opplever små kystbyer, Twelve Apostles og andre sights. Great Ocean Road er definitivt på min opp tre i Australia, og dette er noe du MÅ gjøre. Du kan dra på en arrangert dagstur med buss, men jeg anbefaler å leie bil og overnatte der, slik at du får litt mer tid. Det er en kort kjøretur fra Melbourne. Her og her finner du mine innlegg om Great Ocean Road.

Deretter anbefaler jeg Phillip Island, en øy som ligger et par timer fra Melbourne. Her kan du også dra på arrangert busstur, men jeg ville nok kjørt hit selv ettersom du får litt mer frihet da. Vi besøkte Phillip Island Wildlife Park, hvor du kan se australske dyr og ikke minst kose med og mate kengeruer. Det er mange sliker parker i Australia, men de er som regel overfylte av folk og har litt redde kenguruer. Denne parken var et unntak, det var en fantastisk opplevelse. Ellers har de et par andre sights på Phillip Island, for eksempel kan du se ville pigviner. Som sagt, en dag er også mer enn nok her. Her kan du lese mer.

Cairns, Daintree Rainforest og the Great Barrier Reef
The Great Barrier Reef er et must når du er i Australia. Selv hadde jeg bare en dag ute på reefet, men jeg ville kanskje tatt to dager om jeg hadde hatt tid og penger. Gjør grundig research før du velger hvilket selskap du drar på tur med, prisene varierer mye. Jeg dro med Reef Experience som jeg var fornøyd med. Du kan dykke uansett om du har dykkerlappen eller ikke, men du får sett veldig mye med snorkeling også. Jeg reiste ut til reefet fra Cairns, men du kan også velge andre utreisesteder.

Når vi var i Cairns tok vi også en dagstur til Daintree Rainforest, som regnes som en av Australias største turistattraksjoner. Her anbefaler jeg også å dra på arrangert tour, selv om det sikkert er mulighet for å leie bil og utforske litt selv. Jeg dro på tour med Jungle Tours, og du kan lese om min opplevelse her. Ganske kult å se ville krokodiller svømme rundt båten! En full dagstur holder i massevis. Jeg brukte Cairns som base for reefet og regnskogen. Cairns i seg selv er ingen spesiell opplevelse. For min del ble det bading, soling og avslapning, men mye annet er det ikke å se.

Sydney
Til slutt må jeg selvfølgelig anbefale et besøk i Sydney. Tre-fire dager er mer enn nok, men det kommer an på hva du ønsker å oppleve. Sydney er en typisk storby, som har mye forskjellig å by på. Her finner du min reiseguide for Sydney!

Dette var da en liten oversikt over hva jeg rakk og oppleve og hvordan jeg anbefaler å gjøre det. Om du inkluderer det jeg anbefaler ovenfor kan du få til en rundreise i Australia på 14 dager, selv om det kanskje blir litt hektisk. Om du har bedre tid vil jeg også anbefale å reise oppover østkysten fra Sydney, men det hadde jeg dessverre ikke tid til selv. Byron Bay, Brisbane, Fraser Island og Whit Islands er noen av stedene jeg dessverre ikke rakk å oppleve.

Instagram

Follow on Bloglovin

2 thoughts on “REISEGUIDE: AUSTRALIA

  1. Hei Maria. Fin guide! Har ennå ikke vært i Australia, men håper å få en mulighet om ikke alt for lenge. Da må jeg i så fall finne frem denne guiden igjen 😉

    • Hei, takk! Australia er et land som byr på utrolig mye, og et besøk anbefales. Om du har noen andre spørsmål om landet må du bare spørre da jeg har bodd der et halvt år og fått sett mye av landet 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *