MEKONG DELTA, VIETNAM

Mandag dro jeg på dagstur til Mekong Delta, som er et par timer utenfor Saigon. Området er veldig stort, så det var begrenset hva jeg rakk. Jeg dro på en typisk gruppetur som jeg bestilte gjennom hotellet, veldig enkelt og greit. Dagen startet med et par timers kjøring med buss før vi gikk over til å bruke båt som transportmiddel. Bussturen var svært interessant i seg selv da vi fikk sett en del av den vietnamesiske landsbygda.

Mekong er jo et elvedelta, med utallige små øyer og kanaler. Vi brukte både motorisert båt og små robåter, alt ettersom hvor smal kanalen var. Vi kjørte også hest og kjerre en gang for å komme oss til en restaurant inne på en øy (hadde ikke akkurat forestilt meg at jeg kom til å bruke hest i Vietnam). Vi besøkte blant annet et sted hvor de lagde godteri ut av kokkosnøtter og så hvordan de gjorde det, en bifarm hvor vi fikk smake honning osv, og det var generelt mye fokus på frukt og andre ting naturen byr på i disse områdene.

Alt i alt var det en bra tur. Jeg har egentlig ikke så mye mer å fortelle, annet enn gjennom bildene. Det er forresten regntid her (jippi). Skjønner ikke hvorfor jeg alltid ender opp med å besøke alle land i regntiden altså!

Vietnam Selfie!Ut på tur med hest og kjerre!Det brygger opp til storm, og storm ble det! Heldigivs varte det bare i 10 minutter 🙂Mange nye frukter, blant annet Chôm Chôm (aner ikke hva det er på norsk eller engelsk) og Mít (Jack fruit).


Jeg snakket en del med ei vietnamesisk jente på turen, og spurte henne litt om matkulturen. Vietnam er jo kjent for å ha for eksempel slange og andre kryp på menyen, men hun fortalte at det var ikke så vanlig. Hva som derimot er vanlig er å spise hund, fortalte hun. Dette var jo noe jeg visste. Men det jeg ble sjokkert over var at det er ikke hunder som avles opp for å bli mat. De spiser rett og slett hunden sin når den dør/når de dreper den. Tenk deg å spise en hund du har hatt i et par år da! Hunden på bilde var eid av en restaurant vi besøkte, og var visst en typisk mathund (se så søt!!!). Huff og huff, jeg ble litt rystet jeg.


Ville du spist han her?De hadde både slange og iguana på menyen her, men det ble altså pork og egg rolls på kjedelige meg…Slangesprit!!! Har hørt mye om det før jeg dro hit, og her hadde de visst slengt en liten skorpion oppi flaska også. Noen som blir fristet?!

I Norge er ikke akkurat rasteplassene veituristenes favoritt. I Vietnam derimot, er rasteplassene langs veiene ganske populære. Det fantastiske stedet avbildet nedenfor er rett og slett en rasteplass; et stoppested for turistbusser mellom Saigon og Mekong Delta slik at turistene får brukt toalettet (og lagt igjen noen slanter).

On Monday, I went to a day trip to Mekong Delta, a huge river area a couple of hours from Saigon. I went on a group tour arranged by my hotel, which was easy and OK. When we arrived at Mekong Delta, we visited different places, for example one place they made candy out of coco nuts and a bee farm. We went one several boat rides through the canals, and all in all it was a good trip!

1 thought on “MEKONG DELTA, VIETNAM

  1. Pingback: Norske turister, studenter og reisende i Vietnam | Vietnamkrigen

Comments are closed.