HOI AN, VIETNAM (2)

Hoi An er et fantastisk sted, som jeg skrev i forrige innlegg , og her kommer det litt mer!

My Sons Sanctuary 
En times kjøretur utenfor Hoi An ligger det en gruppe hinduistiske templer kalt My Sons (betyr beautiful mountains på vietnamesisk, ikke mine sønner…). Tempelgruppen sammenliknes med Kambodsjas Ankor Wat. Dessverre ble flere templer bombet under Vietnamkrigen, men noe sto igjen og noe har blitt bygget opp i ettertid. Templene er listet på Unescos verdensarvliste, og de ble bygd i perioder mellom fjerde og trettende århundre, om jeg ikke husker helt feil.

 

Kjøreturen fra Hoi An til My Sons templene var fantastisk, med rismarker, bøfler og fiskelandsbyer. Skulle gjerne stoppet hele tiden for å ta bilder. Jeg dro på gruppetur fra hotellet, noe som kostet meg under 50kr, og var helt greit. (Før jeg dro til My Sons klarte jeg å ødelegge kameralinsa mi, så vær obs på mobilkvalitet! Heldigvis fikk jeg reparert linsa i etterkant).

Templene var fine de, men helt ærlig var det vel ikke på nivå med Ankor Wat (ikke at jeg har vært der da, men). Hadde en guide som snakket og snakket og snakket om alt som ikke var interessant, og prøvde noen å lure seg unna for å ta litt bilder og se selv fikk vi streng beskjed om å komme tilbake. Haha! Likevel, det er en fin liten utflukt fra Hoi An (sett bort i fra solstek og en million varmegrader).

Kjørte forbi dette tempelet på veien, det er altså ikke en del av My Sons. 

 

Central market i Hoi An
Like ved gamlebyen i Hoi An finner du Central Market. Det er her de lokale handler, selv om det har sneket seg inn noen turistbutikker her og der. Både på morgenen og ettermiddagen er det fullt av vietnamesiske damer som handler grønnsaker og andre råvarer på markedet, og jeg dro dit for å få en litt lokal opplevelse (ettersom gamlebyen er svært turistifisert).

En kjempesøt gammel dame som solgte fløyter på en trapp (kan jo ikke si nei til dette!)


Grønnsakssalg på gatehjørnet


En eldre dame selger egg, frukt og grønnsaker på gaten


En svært typisk vietnamesisk fortausrestaurant; her tilberedes det og spises på fortauet!


En av mange gateboder som solgte brødmat


Lunsjpause?

Hoi An at night
På dagtid ble jeg overrasket over hvor lite turister det var i gatene. Det var til tider rett og slett helt øde i gamlebyen, men det visste seg at alle turistene kom ut på kveldstid (kan kanskje ha noe å gjøre med tropevarmen..). Da var det plutselig nærmest kø i gatene, restaurantene var fulle og over hele byen var det tent lykter. Så koselig! Ah, jeg kommer til å savne denne lille, søte byen..

My Sons is a temple group I visited which is about one hour from Hoi An (My Sons mean beautiful mountains in Vietnamese). The temples are compared with Ankor Wat in Cambodia, but it is much smaller, parts of the temple group were bombed during the Vietnam War. It was a nice experience to go there, but I wont say the temples are on the same level as Ankor Wat.

Central market is a huge market near the old City in Hoi An, where the locals shop their daily products; vegetables, fruit and other commodities. I recommend taking a visit to get a local experience! I am going to miss this city so much..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *