HOI AN, VIETNAM (1)

Tirsdag morgen ankom jeg fantastiske Hoi An. Denne lille byen er veldig turistifisert, men det gjør egentlig ingenting, den er så koselig uansett. Jeg bodde på Thanh Van 2 Hotel, som var veldig bra; ca 100kr natten for et dobbeltrom, super service, god frokost, utendørs basseng og store, fine rom. Da Nang Airport er nærmeste flyplass til Hoi An. Hoi An er en by jeg absolutt anbefaler å besøke om man er i Vietnam. Byen er liten og lett å forholde seg til, og du kan enkelt gå eller sykle rundt. I Hoi An finner du også ganske fine strender, så det er en fin plass å slappe av i noen dager ettersom resten av landet kan være litt kaotisk og busy!

Hoi An Ancient City
Det er egentlig ingenting spesielt å se i Hoi An, det er bare å gå rundt i gamlebyen og se på tradisjonell arkitektur, spise god mat og nyte det hele. Gamlebyen er den delen du kommer til å tilbringe mest tid i. Bydelen står på Unescos verdensarvliste og er fredet, og har derfor beholdt sitt sjarmerende, tradisjonelle preg. Det skal sies at gamlebyen er et turistmekka; restauranter, skreddere, spa og butikker ligger side om side. Det er ikke så mange spesielle sights, men det er noen fine templer man bør se, i tillegg til at arkitekturen i hele bydelen er veldig fin.

En fisker som renser garn ved elven i Hoi An

Om du skal kjøpe suvernirer i Vietnam finner du alt du trenger i Hoi An, til gode priser (så lenge du pruter litt). Selv kjøpte jeg kjempemasse her ettersom suvernirene er mer som lokal kunst (og ikke harry, masseproduserte suvernirer slik man oftest finner). Hoi An er også berømt for sine mange skreddere. Selv fikk jeg sydd en kjole, skjorte og sko på veldig kort tid. Det er også mange vanlige klesbutikker der. Spabehandlinger kan man selvsagt gjøre for latterlig lave priser. Hoi An er også overfylt av restauranter, både vestlige og vietnamesiske. Selv prøvde jeg bare de vietnamesiske, og det var mye godt! Mange av restaurantene er nok litt høyere priset i gamlebyen enn ellers i Vietnam, men for oss nordmenn er det uansett behagelige priser. Jeg betalte vanligvis rundt 30kr for et måltid, da inkludert to retter og en drikke. Ikke verst spør du meg!

En tradisjonell rett i Hoi An, white rose


Den japanske broen er et kjent sight i Hoi An

Et eksempel på en kjempesøt suvernirbutikk!

Det eneste minuset da jeg var i Hoi An var temperaturen. Høy luftfuktighet, sol, vindstilt og 35 grader er ikke ypperlig når man skal gå rundt hele dagen! Men, jeg fikk i alle fall sett det jeg ville se (inkludert utallige drikkepauser på restauranter med air con, hehe..). Kommer med enda et innlegg fra Hoi An ettersom det ble svært mange bilder i løpet av to dager! 🙂

I arrived in amazing Hoi An Tuesday morning. The town is very touristy, but very nice. It is a small town and it is easy to get around; I really recommend visiting this city. It is a great place to relax with its beaches and peaceful old town, compared to the other big and chaotic cities in Vietnam. Hoi An Ancient City is the heart of the city and a must to visit. It is not a lot to do, but just walking around and enjoying this beautiful old town and its architecture is amazing. You will find hundreds of restaurants, tailors, spas and shops here.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *