TRAVEL GUIDE: SYDNEY

DSC05165

Etter noen måneder i denne byen har jeg laget en liten reiseguide. Sydney har mye å by på, men om man kun er her i noen dager må man prioritere riktig, så her kommer noen tips!

Sightseeing

Sydney har et par store og kjente sights som man må se. I tillegg er det litt av hvert å oppleve, men det kommer an på hva man er interessert i. Det ligger også en del museumer her, men de har ikke jeg sjekket ut. Sydney har også en svær dyrehage (Taronga Zoo), et stort og kjent akvarium samt et par andre alternativ om du ønsker å se dyr.

♥ Circular Quay: Her finner du Harbour Bridge og Operahuset. Det er et absolutt MUST å gå rundt i dette området og se både operahuset og brua fra flere vinkler. Ligger også like ved The Rocks som er et koselig område for mat og drikke.

♥ Mrs Macquaire Chair og Royal Botanic Garden: Ta turen gjennom den botaniske hagen og gå til enden hvor Mrs Macquaire Chair ligger. Fra dette stedet får du fantastisk utsikt mot operahuset og brua (bildet nedenfor er tatt derfra i solnedgangen).

♥ Free tour: Det arrangeres gratis guidede turer hver dag, to ganger daglig. Sjekk det ut her.

 

Mat og drikke

Sydney er en ekstremt multikulturell by, noe som gjenspeiles i maten. Når jeg tenker på australsk mat blir det vel BBQ, men det har det ikke blitt så mye av i Sydney. Men det har blitt mye annet godt, spesielt mye asiatisk. Det er også et must å besøke skybarene her for å se utsikten over denne flotte byen.

♥ The Australian: Dette er en bar/restaurant som tilhører et hotell ved The Rocks. Selve stedet er ikke noe å anbefale, men om du ønsker å smake krokodillekjøtt, emukjøtt og kengurukjøtt i ett er dette stedet; de har nemlig pizza med det som fyll!

♥ The Rocks: Dette er et område som ikke ligger så langt fra Operahuset/Circular Quay. Her finner du mange koselige restauranter og barer.

♥ Kansai Japanese restaurant: Dette er min favorittrestaurant i Sydney. En skjult liten perle med sushi og annen japansk mat, all you can eat, for kun 32 dollar (ca. 180 kroner). Anbefales!

♥ China town: Ikke det største området, men har du lyst på billlig og god kinesisk mat drar du hit. Du finner også all mulig annen asiatisk mat i området her.

♥ Altitude Bar @ Shangri La hotel: Veldig fin bar som ligger i 32. etasje på Shangri La hotell, like ved Circular Quay. Flott utsikt over Harbour Bridge og Operahuset. God stemning, men kom tidlig om du vil ha bord.

♥ O-bar: En veldig kjent bar i Sydney som snurrer rundt. Baren ligger i 47. etasje og ankomst er fra George Street. Veldig fin bar, noe dyrere enn Altitude Bar og ligger litt lengre unna Operahuset og brua, men begge anbefales!

 

Strender

♥ Manly: De fleste turister drar hit pga. den berømte ferjeturen hvor du får sett skylinen. Manly er et fint område, men jeg liker ikke stranda der så godt pga. litt for mye bølger og surfere.

♥ Coogee: Uten tvil den flotteste stranda i Sydney! (Bare se bildet nedenunder)

♥ Bondi: En av verdens mest kjente strender, men er oppskrytt om du spør meg. Koselig område og grei strand.

♥ Watson Bay: Her finner du byens koseligste område med en liten, fin strand, et par fine gåruter med klipper og fyrtårn samt restauranter. Anbefales! Les mer her.

♥ Gå fra Bondi til Coogee: Det finnes en såkalt Coastal Walk mellom de to strendene. Beregn et par timer, ettersom du trolig kommer til å ta noen stopp underveis. Du passerer nydelige strender som Bronte og Gordon Bay. Et must!

 

Shopping

Shopping i Sydney er triste greier. De har verken de store kjedene vi alltid finner noe i, eller andre kjeder/butikker med noe interessant. De har noen kule markeder, men er litt usikker på om man faktisk kan finne noe brukbart der. Likevel, om man må shoppe har jeg følgende tips:

♥ Westfield: Westfield er den store kjøpesenterkjeden i Australia, og er etter mine erfaringer de eneste OK kjøpesenterene i Sydney. Ligger flere steder og har ofte en mengde butikker i ulike prisklasser.

♥ Markets: Lørdagsmarkeder er en stor greie her, samt en del markeder som kun arrangeres en gang i måneden og lignende.

♥ George Street: Dette er hovedgata i Sydney. Vær obs på at den er ganske lang og har en del områder uten noe som helst interessant. Westfields og noen andre sentre, samt en del enkeltbutikker, ligger i denne gata.

♥ Darling Harbour: Et turistifisert og koselig område med masse kafeer, restauranter, barer og et kjøpesenter. Her er det fyrverkeri hver lørdag kveld.

  


Dagsturer

♥ Hunter Valley: Uansett om du er glad i vin eller ikke, å besøke Australias vindistrik Hunter Valley er en kjempefin opplevelse. Anbefaler ingen å dra på arrangerte bussturer (mange gjør det, og da tror jeg ikke det er noe særlig interessant…). Lei bil (1-2 timer) eller ta toget (2-4 timer) fra Sydney, og lei sykler der nede. Husk å forhåndsbestille sykler og henting på stasjonen.

♥ Blue Mountains: Er ofte anbefalt om du ønsker å ta en dagstur fra Sydney, men jeg vil ikke anbefale å dra hit, da det var ganske skuffende. Prioriter heller Hunter Valley og strender utenfor byen om du vil ha en dagsutflukt!

Follow on Bloglovin

Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *