SAIGON, VIETNAM

Søndag ankom jeg Vietnam! Luftfuktighet på nærmere 100%, luftforurensning x antall ganger høyere enn anbefalt og folk over alt. Ingen tvil om at jeg var tilbake i en asiatisk storby! Det er vanskelig å sette fingeren på akkurat hva jeg liker så godt med disse gigabyene, men det er fantastisk å være her! Jeg fløy inn til Saigon, eller Ho Chi Minh City som det i dag offisielt heter. Her skulle jeg være søndag og deler av mandag, men pga. forsinket fly ble det noe mindre tid enn planlagt (var ganske minimalt allerede), men fikk i alle fall sett noe av byen! Jeg bor på Ruby River Hotel, som jeg er veldig fornøyd med (du får mye for pengene).

Søndag kveld møtte jeg en venninne og vi dro på en skybar ( tror den heter omg!). Her fikk jeg se den moderne siden av Vietnam; skyskrapere preget utsikten. Jeg var også innom Ben Thanh Night Market, men dette var et skikkelig Kinamarked med fake og plastikk i lange baner, så det er ikke noe jeg vil anbefale. Saigon på kveldstid er fylt med lys fra bygninger og mopeder, og er et ganske fint syn!

Gatemat er det mye av!

En dame står å selger mat i veikanten mens skutrene suser forbi…

Mandag dro jeg på dagstur til Mekong Delta (skriver om det senere), og på kvelden var jeg så sliten at jeg ikke orket å gjøre noe (tar på å stå opp klokka 6 to dager på rad, hehe..). Litt synd at jeg rett og slett ikke fikk sett noen sights i Saigon, men jeg fikk i alle fall opplevd atmosfæren. Dessuten var Saigon nederst på lista når det kom til prioritering i Vietnam, og når man er i tidsklemma så…

Foreløpig har jeg forsåvidt fått et kjempebra inntrykk av landet. Noe som overrasker meg er at det er veldig rent (i alle fall det jeg har sett) i forhold til andre storbyer (både vestlige og asiatiske). Vietnam er også kjent som skuternes mekka, noe det uten tvil er. Jeg får litt asosiasjoner til India når jeg ser familier på fem presse seg sammen på en skuter, haha. Jeg er derimot overrasket over hvor bra trafikken i Saigon flyter. De fleste følger faktisk trafikklysene, og det er langt fra like kaotisk som jeg så for meg (er jo tross alt ekstremt mange skutere i denne byen!). Det eneste jeg synes er litt stress er å krysse gata, men man finner vel en rytme på det også.

I morgen tidlig reiser jeg til kulturbyen Hoi An! Gleder meg veldig til å se Hoi An ettersom jeg har hørt veldig mye bra om byen. Den er ganske mye mindre i størrelse og mindre vestlig/moderne enn Saigon og Hanoi, så det blir interessant. Mange bruker bakketransport for å komme seg rundt i Vietnam, men jeg sparer så mye tid og energi på å fly isteden, og det koster nesten ingenting heller (sjekk ut Vietnam Airlines eller VietJet Air).En liten familie steker middagen sin utenfor den lille butikken deres.

Vietnamesisk mat er FANTASTISK!!! Om å gjøre å spise mest mulig denne uka her asså!


Sunday evening I arrived in Saigon, or Ho Chi Minh City which is the official name today. I love the feeling of being back in a big Asian city! I didnt have much time in Saigon, but I visited the Skybar omg! (amazing view) and Ben Thanh Night Market (which was way too touristy, I wont recommend it). I also went to Mekong Delta on a day trip, but I will post about that later. My impression of Vietnam after these two days is great! I am surprised how clean the streets in Saigon is. Also, the traffic is not as chaotic as I imagined. Tomorrow I am leaving for Hoi An, cant wait!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *