COASTAL WALK OG BLUE MOUNTAINS

Her i Sydney er det for tiden eksamensperiode, vinter og veldig mye lesing, men et par utflukter har det blitt!

For et par uker siden hadde vi ekstremt fint vær med tanke på at det er juni (australsk vinter, med andre ord). En veldig kjent Coastal Walk i Sydney er å gå mellom strendene Bondi og Coogee. Turen er ca. 6km og passerer flere koselige strender, en eldgammel kirkegård og flotte klipper. Å gå denne ruten er noe jeg anbefaler om du har et par dager i Sydney, man får se mye finere strender enn om man kun drar til f.eks. kun Bondi og Manly som de fleste turister gjør.


Gordon Bay


En spesiell, eksklusiv og gammel kirkegård som ligger på ruten


Bronte Beach


Bondi Icebergs

Forrige søndag dro vi til Blue Mountains, et kjent fjellområde utenfor Sydney. For å komme oss dit tok vi tog i et par timer til Katoomba og gikk derfra. Området er omgitt av en blåaktig tåke, derav navnet. Vi har hørt veldig mye om Blue Mountains og det er kjent som et must å gjøre rundt Sydney, men jeg må innrømme at jeg ble ganske skuffet. Jeg trodde det skulle være mer som en fjelltur, men alle sightsene var veldig nært togstasjonen (trengte nesten ikke å gå noe), og det var laget trapper og gangveier til alle sights. I tillegg var det alt for mange busslast med turister, spesielt kinesere i høye hæler osv, noe som gjorde stedet til en typisk turistfelle.

Bondi to Coogee Coastal Walk is a beautiful and famous walk where you pass several beautiful beaches, an ancient cemetery and huge cliffs. The walk is about 6km and you get to see amazing nature. I definitely recommend to do this walk if you are in Sydney!

Blue Mountains is a famous mountain area a couple of hours from Sydney. We took the train to Katoomba station and walked from the train station. I have to admit that I was quite disappointed; the area is very famous and known as a must do in Sydney. I found it very touristy, and I dont recommend to go here if you are in Sydney for a limited time. 

Follow on Bloglovin

Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *