THE GREAT BARRIER REEF

Ettersom at jeg tok dykkersertifikatet noen uker tilbake måtte jeg selvfølgelig på dykking i Great Barrier Reef. The Great Barrier Reef er verdens største korallrev og kjent som en av verdens beste dykkedestinasjoner. Dessuten er Great Barrier Reef i ferd med å bli ødelagt, hvem vet om vi får muligheten til å dykke her i framtiden?

Vi bestilte tur gjennom Reef Experience, som var et av de billigste alternativene for dagsturer. Om du har muligheten ville jeg kanskje tatt en todagers tur, men det hadde ikke jeg muligheten til pga. tid og penger. Turen jeg bestilte inkluderte båttur (08.00-17.30 ca), lunsj, snorkeling på to destinasjoner, leie av dykkerutstyr og to dykk, tror prisen kom på ca. 175 dollar (vær obs på at de legger på tilleggskostnader for hver minste ting).

Båtturen i seg selv var veldig bra; det å sitte på solstoler i strålende sol er ikke akkurat den verste transporten (turen fra Cairns til GBR tar ca. to timer). Vi stoppet på to ulike steder og hadde ett dykk på hvert stopp (i underkant av 40 minutter pr dykk). I tillegg snorklet vi ganske mye på begge stoppene. Totalt fikk vi sett mye dyreliv og flotte korallrev. Vi så dessverre ikke hai, noe som skuffet meg litt; spesielt siden han ene vi dykket med så hai et par meter ovenfor oss og prøvde å peke, men det fikk jeg ikke med meg. Vi var heldige og så skilpadder da vi dykket på sted nummer to. Den ene var såpas nær at jeg kunne ta på den når den svømte! Skilpaddene er kjent som treige på land, men jeg skal si den svømte raskere enn forventet! I det hele tatt var Great Barrier Reef en fantastisk opplevelse som jeg veldig gjerne skulle ha gjort igjen. Anbefaler alle som skal til Australia å ta turen hit!

Takk til Andreas med GoPro for bilder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *