CAIRNS & DAINTREE RAINFOREST

Forrige helg dro jeg på en langweekendtur til Cairns. Cairns som by er nokså kjedelig, den har så å si ingenting å by på. Grunnen til at Cairns lever av turisme er byens nærhet til både Great Barrier Reef og Daintree Rainforest, to av Australias største turistattraksjoner, og dette var grunnen til at jeg reiste dit.

Cairns ligger nord i Australia, en tre timers flytur fra Sydney. Byen har tropisk klima, det vil si at det er varmt hele året. Å reise fra 15 grader og regn i Sydney til 27 grader og sol var kjempedeilig. Man kan ikke bade ved stranda i Cairns, men helt ved sjøkanten ligger det et svært basseng som er kalt Cairns Esplanade Swimming Lagoon (bildet nedenunder). Egentlig et perfekt sted for meg som foretrekker å bade i basseng framfor i sjøen. Om du heller vil ligge på hvite sandstrender kan du kjøre litt nord for Cairns, hvor du finner flotte strender. Jeg var ca. 1,5 dag i Cairns før og etter de arrangerte turene, og var det egentlig bare soling og bading på planen. Utenom lagoonen gjorde jeg egentlig ingenting spesielt. Vi bodde på Caravella Backpackers, som var et helt greit hostel med gangavstand til det meste og bra matdealer (ca. 40 kroner for et fullt måltid med drikke, ekstremt billig til å være Australia!).

Daintree rainforrest er Australias største (og verdens eldste) regnskog. Den ligger et par timer fra Cairns og er blant annet kjent for Daintree River og dens mange krokodiller. Regnskogen kan utforskes på mange måter, og på grunn av dens størrelse er det mange ulike turruter man kan ta. Jeg valgte å reise på en arrangert dagstur, ettersom det var det enkleste. Jeg reiste med selskapet Jungle Tours, som jeg absolutt kan anbefale. Som alle andre turistaktiviteter i Australia er det ganske dyrt å dra på tour til Daintree. Jeg betalte 145 dollar for en dag, noe som var det billigste jeg fant med tanke på innholdet jeg ønsket.

Vi ble hentet svært tidlig på morgenen før vi kjørte til Port Douglas, en liten town utenfor Cairns. Her besøkte vi en Wild Life Park hvor vi så australske dyr, matet kenguruer og så videre. Jeg hadde gledet meg til å ta bilde med koala (det er ulovlig i New South Wales og Victoria, statene jeg tidligere har besøkt, så dette var første mulighet), men selvfølgelig hadde koalaene fri fra fotografering denne dagen. Uflaks! Likevel var besøket svært vellykket, hvem digger ikke å mate og kose med kenguruer?

Se så søt baby!!

Kangaroo selfie hører med!

Etter Port Douglas kjørte vi videre til Daintree Rainforest. Vi kjørte til Cape Tribulation, stedet hvor regnskogen møter havet og reefeet. Nydelige hvite strender som stikker ut av regnskogen, med andre ord. Vi spiste lunsj her og gikk en tur langs stranda. Deretter kjørte vi videre inn i regnskogen hvor vi gjorde en guidet tur i regnskogen og fikk høre en del fakta om trærne og dyrelivet. Veldig spesielt! Anbefaler forresten å ha på tonnevis med myggspray for denne seansen, selv endte jeg opp med 23 myggstikk, og det bare på leggene!Til slutt var det endelig tid for turens høydepunkt; River Cruise! Området er nemlig kjent for sine mange gigantiske krokodiller. Vi var selvfølgelig ikke garantert å se noen, ettersom krokodillene vanligvis ligger og lurer i vannkanten og er eksperter på kamuflasje. Vi var veldig heldige og så hele fem krokodiller. Den største var 4,5 meter, og den minste var en 2 uker gammel baby på ca. 30 cm. Noe jeg har lært her i Australia er at krokodiller er et av de farligste dyrene for mennesket; det er et av de få dyrene som faktisk ser på mennesket som mat (i motsetning til for eksempel haier…). Guiden fortalte at krokodillene var spesielt rolige på denne årstiden, og derfor kunne vi kjøre båten relativt nærme de. Han fortalte mange historier om krokodillene der oppe, i det hele tatt en veldig interessant tur. Jeg kommer til å være forsiktig med å bade i elver heretter, for å si det slik!

Kommer med en oppdatering fra Great Barrier Reef senere! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *