17. MAI I SYDNEY

Da har jeg feiret min første 17. mai i utlandet! Vi er VELDIG mange nordmenn her i Sydney, så det føltes nesten ut som om vi var i Norge. Vi startet dagen med en kjempegod frokost (vi hadde til og med brunost!) på en terasse med fin utsikt over byen. Været var forresten fantastisk; nærmere 25 grader og knallsol hele dagen. Så bra vær har vi ikke hatt her på flere uker! Deretter gikk vi til Hyde Park hvor det var en del taler, leker osv, typisk 17. mai. Fra Hyde Park gikk toget til Darling Harbour. Det var skikkelig opplegg med sperrede gater (midt i Sydney), og det var mer politi som voktet feiringen og toget enn det pleier å være i Trondheim (haha…). Toget var veldig stort med flere hundre nordmenn! Lurer på hva australierne tenkte når de så flere hundre syngende nordmenn blokkere trafikken, hehe.

Samling i Hyde Park

Et uendelig tog!


Meg og Yvonne i Darling Harbour


Enda litt mer tog…

På kvelden var det et arrangement ANSA (Association of Norwegian students abroad) hadde arrangert for studentene i Sydney. De hadde leid et lokale på Australian Musem, noe som var ganske kult! Sjeletter og utstoppede dyr var rundt oss på alle kanter, så det var veldig sært, men gøy. Det ble servert middag og holdt taler og så videre. Veldig koselig, selv om arrangementet kanskje skuffet litt med tanke på hva det kostet.

Alt i alt en meget vellykket dag! Nå er det kun litt over fem uker til jeg forlater Sydney. I løpet av de fem neste ukene skal jeg gjennom seks eksamener, tre innleveringer og to presentasjoner, så det blir travelt! Jeg har noen sights som jeg fortsatt ikke har sett i og rundt Sydney, så spørs om jeg må prøve å få tid til det også. Den 29. juni reiser jeg fra Sydney, men eventyret er enda ikke over; jeg flyr rett til Vietnam! Det blir ikke lange oppholdet, men jeg skal prøve å få med meg Ho Chi Minh, Hoi An, Hanoi og Halong Bay. Gleder meg VELDIG til det, blir godt å komme tilbake til Asia, selv om det kun er for ei lita stund.

On the 17th of May we celebrated the Norwegian Constitution Day. There are hundreds of Norwegians living in Sydney, so the celebration was huge! We started with a traditional Norwegian breakfast, before we met hundreds of Norwegians in Hyde Park. After a couple of hours in Hyde Park we had a parade from Hyde Park to Darling Harbour (they even blocked the streets for us, haha). We spent the evening dining and partying at Australian Museum. All in all, an amazing day! Now I have only around 5 weeks left in Australia. Before I am leaving I have sooo much to do at uni; exams, reports and presentations. I am really looking forward to end this semester, because I am going straight to Vietnam!  

Follow on BloglovinInstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *