NEW ZEALAND: ROAD TRIP (4)

Dag 6 var vi slitne etter gårsdagens tur, så heldigvis tilbragte vi mesteparten av tiden i bilen. Vi skulle til Lake Taupo, New Zealands største innsjø, men siden været var dårlig kjørte vi direkte til Auckland. Vi ankom Auckland sent på ettermiddagen, og rakk å gjøre litt sightseeing samt spise nydelige blåskjell på Mission Bay.

Dag 7 kjørte vi nord for Auckland (de andre dagene har vi vært sør for Auckland) for å se på Bay of Islands. Først dro vi til byen Paihia, en veldig koselig kystby, før vi tok en ferje over til Russel, en annen koselig kystby. Ikke spesielt mye å se og gjøre i disse byene, men de er veldig koselige og gammeldagse. Tror det var disse byene settlerne fra Europa kom til først, så vi fikk blant annet se New Zealands eldste kirke, hus etc. På kvelden kjørte vi videre til Dargaville via Keri Keri. Hostellet i Dargaville var en nedlagt barneskole fra 1920, noe som var ganske kult. Dag 8 kjørte vi tilbake til Auckland, og på veien dit så vi et av verdens største trær (jepp, det er faktisk en stor turistattraksjon her, lol).

Etter åtte dager med roadtrip var turen til New Zealand dessverre over. Skulle veldig gjerne ha sett sørøya i tillegg (vi var kun på nordøya nå), men pga. eksamen både uka før og etter fikk jeg ikke forlenget oppholdet. New Zealand er et fantastisk reisemål som jeg absolutt anbefaler. Anbefaler også å reise rundt med bil og ikke buss, fikk inntrykk av at kollektivtransport utenfor byene var relativt dårlig og dyrt. Dessuten var det veldig deilig å ha friheten til å stoppe når man ville, det er veldig mye å se langs veiene. Det eneste som trekker litt ned er at mye er veldig dyrt. Selvfølgelig er prisene generelt lavere enn norske priser, men de visste hvordan de skulle ta blodpris på turistattraksjoner i alle fall!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *