NEW ZEALAND: ROAD TRIP (1)

Endelig kom påskeferien som var veldig etterlengtet! I Australia starter ikke påskeferien før langfredag, så vi har fri langfredag og påfølgende uke, istedenfor uka før som i Norge. Påskeferien tilbringes på New Zealand, hvor jeg besøker Vymi (som er på utveksling i Auckland) og vi kjører rundt på Nordøya. Inntrykket mitt av New Zealand så langt er veldig bra! Naturen er fantastisk og ikke minst veldig varierende. Kulturen er ganske lik Australias.

Dag 1 kjørte vi fra Auckland til Coromandel, som er nord for Auckland. Vi brukte mesteparten av dagen på å kjøre rundt og se på naturen. Fantastiske landskap med grønne åser, fjell og sorte strender med turkist vann. Vi måtte nesten stoppe hvert tiende minutt for å ta bilder, så vi brukte sju istedenfor fire timer for å komme dit vi skulle. Skal innrømme at det var litt vanskelig å kjøre på venstre side i starten, men det går overraskende bra.

Dag 2 kjørte vi videre til Rotorua, som er et område kjent for sin natur; geysirer, varmekilder, sulfatlukt og så videre. Minner veldig mye om Island, med andre ord! Først var vi ved innsjøen i Rotorua som var ganske koselig. Legg merke til de svarte svanene på bildet; både Australia og New Zealand har kun svarte, og ikke hvite, svaner. Deretter dro vi til området Te Puia i Rotorua og så på geysirer, mud pools og hot springs, før vi dro til en skog med gigantiske trær. Dessverre var været forferdelig denne dagen, så det begrenset våre planlagte uteaktiviteter litt, men vi fikk i alle fall sett det viktigste!