BORACAY, PHILIPPINES (1)

Torsdag var dagen endelig kommet, vi skulle reise til Boracay Island i Filippinene som jeg hadde store forventninger til. Og for et sted! Skjønner ikke hva nordmenn gjør i Thailand og på Gran Canaria når de kan reise til steder som Boracay. Det var en paradisøy uten like, og det billigste stedet jeg noensinne har vært på!

En typisk dag på Boracay Island ser slik ut:
1. Stå opp, spise frokost med nydelig ferskpressede fruktdrinker (mangoen der, fantastisk!).
2. Se litt i butikker, marked og så videre.
3. Ligge noen timer på stranda. Spise fantastisk sjømat til lunsj (som nærmest er gratis).
4. Dra på spa og få en times massasje for 40-50 kroner.
5. Slappe av i hengekøyen på hotellet.
6. Spise all you can eat and drink-middager for 50 kroner. Etterfulgt av fantastiske cocktails til under 10 kroner!
For å si det slik, jeg ville IKKE forlate Boracay etter bare 4 dager!

Hotellet vi bodde på var helt greit, med fantastisk service (som over alt i Filippinene) og vi betalte vel 60 kroner natten pr pers. Helt ok, spesielt med White Beach ett minutt unna! Øya er veldig liten, og det er enkelt å reise fram og tilbake fra de ulike stedene, enten ved å gå langs stranda eller krysse øya, eller man kan få transport med motorsykkel med en slags sidevogn.

Maten er et eget kapittel. Jeg har aldri spist så godt og så billig  på samme tid. De har all mulig mat fra hele verden, så det var veldig herlig å kunne spise noe annet enn asiatisk mat til en billig penge (vestlig mat koster en formue i HK). Favorittene var selvfølgelig fruktdrikkene som nevnt ovenfor, har ikke telling på hvor mange mango shakes jeg drakk til sammen. Og så har vi det beste: SJØMATEN! Vi dro til et fiskemarked (DTalipapa) hvor man kjøper fersk (evt. levende) sjømat og pruter på det. Deretter tar du det med til en restaurant i nærheten som har cooking service. Jeg har aldri spist så fantastiske (og store) reker, og en masse kjempereker og krabbe inkludert cooking kom på rundt 30 kroner. Hadde ikke funnet like fantastisk sjømat på en gourment restaurant i Norge til flere tusen kroner, det er jeg sikker på!

Og strendene… Se på bildene og jeg trenger vel ikke å si noe. Havet er helt turkist og strendene er hvite, omringet av palmer. Akkurat som et postkort. Vi var der i lavsesongen og alle (til og med yr.no) fortalte oss at vi kom til å få regn, regn og bare regn, men det var jammen ikke sant. Vi hadde et typisk tropisk regnskyll på lørdag kveld, og thats it. Resten av tider hadde vi sol og herlig vær, og for varmt var det heller ikke.

Bildene nedenfor er fra White Beach-området, legger ut bilder fra utfluktene våre senere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *