INNFLYTTET I HONG KONG

Det har allerede gått en uke siden jeg ankom Hong Kong, og hittil har det vært fantastisk! Jeg har riktig nok ikke hatt skole enda, så har brukt mesteparten av tiden på å bli kjent med folk, kjøpe inn nødvendigheter (og unødvendigheter, sinnsyk shopping her), fikse leiligheten (eller kottet mitt, som vi også kan kalle det) og gjøre meg kjent i byen. Var også med noen jeg kjenner fra før ut på “båttur” her, var vel mer som en gedigen yacht, men det var helt fantastisk. Det er egentlig regntid her (sinnsykt torden og storm hver kveld), men denne ene dagen var vi heldige og hadde sol hele dagen. Vi dro på øyer hvor man kun kommer fram med båt og det var ingen andre der. Skikkelig herlig, storby og strand på en gang!

Jeg bor helt ok. Jeg er ganske uheldig og er den eneste som ikke får boplass på campus, ettersom skolen min ikke er en partnerskole med HKBU og jeg derfor ikke har rett til det. Men leilighetens beliggenhet er helt ok, midt i mellom sentrum og campus. To stopp med metroen unna skolen, men likevel tar det fort over 30 minutter. Litt stress, men greit nok. Leiligheten deler jeg med tre kinesere og en fra Malaysia, noe som er greit nok. Rommet mitt er også greit nok. Kunne gjerne hatt det litt bedre, men i en dyr, trang og stor by som Hong Kong klager jeg ikke!

Jeg har også fått sett litt av campuset. Det er sinnsykt stort i forhold til hva jeg er vant med, og vi har mange restauranter, treningsstudioer, svømmebasseng (utendørs) osv. Ikke verst! Skolen starter i morgen, og jeg sliter litt med å få de fagene jeg skal ha, men ingenting er helt avgjort enda. Foreløpig ser det ut til at jeg har skole tre dager i uka, og ikke minst fri på fredager, noe som kommer godt med om jeg vil reise litt.

Har ikke så mye mer å fortelle enda, men det kommer nok etterhvert som jeg får litt bedre tid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *