HVERDAGEN I HONG KONG

Dette er utsikten fra lesesalen ved solnedgang. Litt annet enn TØH dette ja!

Nå har jeg vært her i over to uker, som tiden går! Jeg har egentlig ingen spesielle hendelser å oppdatere om foreløpig, så kan jo skrive litt generelt om hverdagen min. Jeg er jo ikke BARE turist her heller!

Skolehverdagen
Selve campuset er absolutt ikke verst, i alle fall ikke i forhold til hva vi er vant med hjemme i Trondheim (og nei, NTNU kan heller ikke sammenliknes med dette…). Nevnte vel litt om det i forrige innlegg. Supermoderne bygninger med rulletrapper alle veier, air condition (sykt kaldt), takterrasser over alt, åpne arealer, treningsarealer og ikke minst utendørs svømmebasseng. Bare å se bildene! Campus har også de fleste nødvendige fasiliteter. For eksempel har vi helseklinikk som både tar for seg tannhelse og generell helse, og da ikke bare typiske helsesøsteraktiviteter; men det meste et sykehus gjør, ettersom klinikken er en del av medisinskolen her. Ikke verst med tanke på at ALT koster 15 kroner!

Klassene er på maks femti elever, noe som er kjempelite i forhold til i Norge hvor vi ofte er rundt 300 pr. klasse. Det tilsier videre at vi må være aktive, og foreleseren spør oss ofte direkte. Ikke særlig kult spør du meg, ettersom jeg har noen klasser jeg egentlig ikke har skikkelig grunnlag for. Men, jeg henter meg nok inn etterhvert. Noe som også er annerledes her er at det er obligatorisk oppmøte. Du må være minst i 80% for å få ta eksamen, dvs. maks skippe to forelesninger hvert fag. Jeg liker best å lese selv og går kun i forelesning om det er noe spesielt hjemme, så dette er nytt for meg! Hjemme baseres jo også hele karakteren på en avsluttende eksamen – her baseres kun 50% av karakteren på denne. Resten baseres på midtsemestereksamen, gruppeinnleveringer og aktivitet i klasserommet. Føles som om å være tilbake på videregående!

Jeg går i klasse både med utvekslingsstudenter og lokale. I den ene klassen min heter 12/50 Wong til etternavn, og du finner nesten ingen med unike etternavn. Tenker det må være vanskelig å være postbud her, for å si det slik. De virkelige fornavnene deres vet jeg ikke, for de lager sine egne vestlige navn når de er rundt 15 år her. Ikke overraskende ender mange opp med å hete typ Rainbow, Candy og Saturday… Litt vanskelig å ikke le når noen av de presenterer seg!

Fagene mine virker OK etter hva jeg har erfart så langt. Å ha alle pensumbøker på engelsk er annerledes – ikke at engelsk er vanskelig i seg selv, men mange fagbegreper er ukjente på engelsk enda. Foreleserne virker så langt bedre enn hva jeg er vant med hjemme, men det skulle vel bare mangle da HKBU er en relativt bedre skole enn HiST.

Svømmebasseng og treningsområde på campus.

Starbucks escape når jeg er lei av nudler. Og deretter klasseundervisning!

Tilfeldige bilder fra campus! 

Hverdagen ellers
Hong Kong er kjent for å være et av verdens dyreste boligmarkeder. Ettersom jeg raskt fant ut at leiligheten min kanskje ikke er den beste, er jeg på leting etter et nytt sted å bo. Jeg betaler relativt mye der jeg bor nå, og lokalisering osv er helt greit, men selve leiligheten er ikke helt i den standen jeg hadde håpet. Men, jeg overlever her i noen måneder, så det gjør ikke så mye om jeg ikke finner noe nytt. Og en ting til jeg bare må nevne om nabolaget mitt, er at det virker som at det er senter for begravelsesbusiness i Hong Kong. Rundt kvartalet kan jeg telle minst tjue begravelsesagenter, tretti blomsterdekoratører, ti kisteleverandører og utallige urneselgere. Ja, det er ganske sært… Utenom dette så er det et par supermarkeder og mange restauranter, men ingen andre forretninger!

Maten er jo alltid en utfordring på slike steder som dette. Jeg er kjempeglad i mye av den kinesiske maten, men å spise det til lunsj og middag hver dag blir litt mye. Spesielt siden de fleste rettene inneholder tonnevis med olje og fett… Grisesvor, griseinnvoller osv blir det også litt mye av! Engelske menyer er en mangelvare i nabolaget mitt, så det blir mye gjetting – altså mye prøving og feiling. På campus har vi Starbucks med 30% avslag, og jeg tror det redder mathverdagen min her.

Generelt sett så trives jeg kjempegodt her! Gleder meg til å se mer av byen i tiden som kommer, deilig å ikke stresse med noe som helst. De andre utvekslingsstudentene er kjempehyggelige, og det samme med mange av de lokale studentene på skolen. På fritiden blir det mye av å dra ut, ettersom byens natteliv har mye å by på her. Kjenner det kan bli litt slitsomt i lengden, ettersom de fleste andre utvekslingsstudentene bare skal stå i fagene og ikke har noen andre ambisjoner (i motsetning til meg). Shopping og sightseeing blir det selvfølgelig også litt av. Men alt det der får jeg oppdatere om siden!


Mitt vakre IKEA-rom, haha…

Vel, det var litt om hverdagen min her! Vi har forresten bestilt billetter til både Filippinene og Tokyo, så det blir litt reising snart også!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *