POKHARA OG TREKKING I HIMALAYA

Mandag reiste jeg fra Kathmandu til Pokhara. Jeg reiste med innenlandsfly, selskapet het Buddha Air og selve flyturen var en opplevelse i seg selv… Vel, jeg kom meg hel frem i alle fall. Pokhara er byen hvor de fleste turisttrek i Himalaya starter, og på grunn av det er den veldig tilrettelagt for turister. Jeg fikk gjort litt (for mye) shopping her, både suvernirer, steiner og cashmere er latterlig billig! Jeg fikk også se innsjøen i Pokhara. Selve landskapet med fjellene rundt minner meg om en norsk fjord, men med titalls fargerike båter endres inntrykket raskt. Utrolig vakkert – bildene taler for seg!

Så var det over til trekket… Trekket varte fra tirsdag til fredag – et kort trekk, men langt nok for meg! Trekket gikk generelt sett bedre enn hva jeg hadde forestilt meg. Noen etapper var veldig harde, men de fleste gikk greit. Vi bodde på ulike lodger hver natt, og de kan vel sies å ha varierende standard – men det var greit nok. Å trekke i monsunen er ikke bare bare. Flere steder hadde veiene rast ut, trær veltet over veiene og ofte gikk vi så å si gjennom elver. Fossene var også ganske store, og å gå over disse på små og ustabile hengebruer gav ikke noen god følelse, for å si det slik. Noen steder hadde de bare lagt tømmertsokker over elvene og vi måtte balansere! Og ikke minst; blodiglene! Jeg har aldri opplevd blodigler før dette trekket, og jeg håper jeg slipper å oppleve de igjen. De smyger seg inn over alt, og når de først slipper til slutter det aldri å blø. Vanskelig å få av er de også. Slimete og heslig! Men, jeg følte meg ganske modig etterhvert, haha.

Alt i alt er jeg kjempefornøyd med trekket og føler at jeg har utfordret meg seg på en skikkelig bra måte! Å dra på trekking i Himalaya, spesielt i monsunen, var vel ikke akkurat det noen kunne forvente av meg. Kjempestolt av meg selv!

Nå har jeg allerede forlatt Nepal. Etter trekket hadde jeg kun en dag i Kathmandu, før jeg nå har reist til Frankrike. Det vil med andre ord si at dette er det siste blogginnlegget for denne turen. Men om bare en måned reiser jeg til Asia igjen; jeg skal jo på utveksling til Hong Kong!