KATHMANDU, NEPAL (1)

Fredag forlot jeg Baroda etter en måned. Det var utrolig trist, spesielt med tanke på at jeg har tilbragt 24 timer i døgnet med enkelte og aldri kommer til å møte de igjen. Men, jeg er optimistisk og har planlagt både tur til London og Sør-Afrika neste år for å møte Punit og Jill. Den siste tiden hadde det kommet utrolig mange nye interns til Baroda, og på det meste var vi over 20 stk i leiligheten (treroms!). Ettersom jeg ikke var helt i form flyttet jeg til et hotell den siste uka, noe jeg er så glad over. 20 stk i en liten leilighet uten A/C går rett og slett ikke!

Uansett, lørdag ankom jeg Kathmandu – noe forsinket ettersom at jeg mistet et par fly på fredag, men bedre sent enn aldri. Det ble hurtigsightseeing lørdag og søndag, ettersom jeg ville se mest mulig på den korte tiden jeg hadde i byen.

Lørdag dro jeg først til Durbar Square i Kathmandu. Vakre templer, tiggere, religiøse, grønnsaksselgere, innpåslitne wannabeguider, you name it. Typisk område hvor alt mulig samles! Utrolig kult å se, men blir litt mye turist for min del. Tok derfor turen ut av området og gikk bare rundt i nabolag utenfor turistruta for å se litt av de lokales liv. Trange gater med lave, blå dører, tannløse smil hvor enn du ser, unger som peker og ler, små templer og bakgårder med fargerike klesvasker. Herlig! Må innrømme at jeg gikk meg bort et par ganger og tenkte at dette var ikke det smarteste jeg hadde gjort, men det gikk bra og jeg fikk en kjempeopplevelse ut av det. Ettersom det er mennesker over alt her, er det jo trygt nok! Etter å ha gått på måfå rundt i et par timer, dro jeg tilbake til Thamel (tidenes turistområde, hvor jeg bor) og så litt her.

Oppdaterer og legger ut resten av bildene senere fra Kathmandu senere; nå er jeg nemlig på vei til Pokhara, klar for trekking i Himalaya!