MUMBAI

Jeg ankom India på onsdag, og ettersom internshipet vårt ikke startet før mandag hadde vi noen dager fri og reiste til Mumbai. Først dro vi innom en by som heter Surat, som er ca. to timer med tog fra Baroda (der vi bor). Vi skulle dra til stranda her, ettersom det er nærmeste strandby, men det viste seg at vannet var borte fra stranda (merkelig nok) og det gikk derfor ikke an å bade der. En aldri så liten bomtur, men vi dro til et fint hotell med basseng og tilbragte dagen, var veldig herlig ettersom det er utrolig varmt her.

Torsdag morgen tok jeg og Jill som jeg bor med bussen til Mumbai som tok ca. seks timer. Det var veldig interessant… Da bussen stoppet forstod vi det som at det var tid for dopause, og gikk inn på et toalett. Da vi kom ut var bussen borte, den var på vei bortover veien – med alle tingene våre i bussen. Sikkert litt av et syn å se oss løpe langs veien for å stoppe bussen, men det gikk bra til slutt! Hadde vært litt kjedelig å bli forlatt i ødemarka i India uten noen ting, for å si det slik. Vi ankom omsider Mumbai, som likt som forrige gang var litt av en opplevelse. Stanken som møter deg når du går ut av bussen er helt utrolig og kan ikke beskrives. Det første man ser er mennesker som bor langs motorveien – og små slummer på veidelerne mellom veiene. Helt syke greier! Vi tok deretter rickshaw i over en time i en sinnsyk trafikk før vi ankom hotellet vårt.

Vi tilbragte torsdag, fredag og lørdag i Mumbai. Det er ikke noe spesielt man må se der, men det å oppleve hele atmosfæren i byen er helt spesielt. Å komme seg fra et sted til et annet sted i byen kan raskt ta et par timer, både pga. byens utrolige størrelse og trafikken. Vi dro på kjøpesentre, markeder, så ulike områder i byen og testet byens uteliv. Uten tvil en fantastisk tur! Fikk også møtt venner fra andre steder i verden som var i Mumbai for øyeblikket, og det var veldig hyggelig. Må uten tvil tilbake til Mumbai!

Lørdag kveld tok vi nattog tilbake til Baroda, som tar ca. syv timer. Jeg tok nattog sist gang jeg var i India, men da tok vi en bedre klasse med air condition osv. Denne gangen var det fullt her, så vi tok den laveste klassen, og det er jo en opplevelse i seg selv. Bildene sier sitt – en kupe fullstappet med 70 mennesker som prøver å sove. Ble ikke mye søvn denne natten for å si det slik, men det var veldig gøy!