OPPDATERING FRA SHANGHAI

Her kommer nok en oppramsing av hva jeg har gjort de siste dagene!

Søndag dro jeg på Shanghai Urban Planning Exhibition Hall, som er et veldig kjent museum som viser hvordan Shanghai som by har og kommer til å utvikle seg.  Museet viser bilder, filmer, 3D-show og ikke minst modeller som viser historien og framtida.

Vi ser hvordan Shanghai gikk fra å være en liten fiskerby til å vokse seg fram som en kinesisk, større by fra Ming-dynastiet og fram til 1800-tallet. Mange av parkene og de eldre kinesiske husene i Shanghai er fra denne tiden. Deretter får vi se hvordan europeerne bygde ut områder som French Concession og The Bund, på 1800-tallet og starten av 1900, områder som fortsatt er kjent for sin europeiske arkitektur. Deretter ser vi hvordan Shanghai har utviklet seg i løpet av de siste tiårene, hvordan skyskrapere og andre spesielle byggverk har poppet opp over hele byen. Vi ser også hvordan Shanghai skal utvikle seg de neste ti årene, og planene er mange. Ganske så interessant å se!

Etter å ha vært på museet gikk jeg litt rundt i området hvor museet ligger, i utkanten av People’s Square. Her ligger flere kjente bygner, som for eksempel Shanghai Grand Theater og Shanghai Museum. Selv om jeg har vært her i en og en halv måned, er det fortsatt mye jeg ikke har sett, utrolig nok.

 


Modeller på Shanghai Exhibition Hall


Shanghais mange bygninger


Shanghai Urban Planning Exhibition HallUtsikt over Puxi

Shanghai Grand TheaterShanghai Museum

Mandag morgen fikk vi beskjed om å ikke komme på jobb ettersom at sjefen vår var syk, så vi skulle bare jobbe hjemmefra. Det var veldig greit, siden det var sol ute! Og det er jo aldri sol her, så det var superdeilig. Jeg dro først ned til det Bund, og var i Huangpu Park, før jeg gikk langs elva i en evighet. Til slutt kom jeg til Old Shanghai ved Yu Garden, hvor jeg gikk på matmarkeder og i lokale områder. Det var en superkoselig dag! Jeg begynner å like de gamle områdene i Shanghai mer og mer. Du ser så å si aldri vestlige der, kun hvordan lokale, gjerne eldre kinesere lever. Dessuten er de så koselige, selv om de ikke snakker så mye engelsk. Så mandag gikk jeg bare rundt og koste meg, spiste gatemat jeg ikke aner hva var og shoppet litt suvernirer. Det er så fantastisk at vi kan gå fra skyskrapere og det moderne Kina til gamle, koselige Kina på fem minutter.

Street food


Old City

Huangpu Park

Huangpu Park

På kvelden dro Silje og jeg til et hotell i People Square for å se utsikten fra 47. etasje. Det var kjempefint, med alle lysene og byggverkene i Nanjing, Peoples Square, The Bund og Pudong. Dere ser i alle fall nesten hvor fint det var på bildene nedenunder 🙂


Tirsdag gjorde vi to intervjuer på jobb og skrev litt, noe som tok mesteparten av dagen. Når intervjustedene er på to forskjellige plasser, bruker vi raskt et par timer på å komme oss rundt, så ting tar tid… Onsdag intervjuet vi en annen butikk, før vi dro på Qipu Lu, som er et superbillig shoppeområde her. Jeg dro dit med Kristian, men det ble nok litt mye for han, haha. Så Silje og jeg dro tilbake dit i dag, og det er uten tvil det beste handleområde i Shanghai. Riktignok er det utrolig slitsomt siden det er fullt av ropende selgere, blinkende lys og desperate kunder, så vi holdt ikke ut lenge. Men vi fikk shoppet litt, og alt kostet rundt 30 kroner!

Torsdag jobbet vi som vanlig på kontoret, før det var på tide med ukas Social. Denne uka hadde Project Abroad arrangert lazer x, og det ble faktisk en ganske morsom kveld. Så og si ingen av oss hadde spilt det på mange år, men vi fikk kjørt oss i løpet av de 45 minuttene det varte! Dessuten er jo alle her superkoselige, så vi har det egentlig bra sammen uansett hva vi finner på.

Sky Club (fra lørdag) med roomies Silje og Jordan, og lazer x med Mashal og Emma.

I helga skal jeg til Huangshan med Silje, Jordan, Matthew og Vanessa. Huangshan er også kjent som Yellow Mountains, og er et av Kinas mest kjente fjell. Mange har sikkert sett det i for eksempel Karate Kid. Det blir kjempekult, gleder meg masse! Siden Silje og jeg fikk fri på fredag skal vi dessuten innom en annen by på veien, Hangzhou, siden den ligger på veien. Så i helga får vi altså sett enda en kinesisk by og ett naturområde. Gleder meg kjempemasse, vi må jo utnytte de to siste ukene vi har her!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *