NEST SISTE UKE I SHANGHAI

Okei, da kommer det nok en oppramsing av hva jeg har gjort siden jeg kom jeg fra Huangshan for ei uke siden!

Vi har hatt vår nest siste uke på jobb. Vi har vært på en rekke events og gjort masse gøy som vi har skrevet om. Vi har hatt intervjuer med flere butikker og designere, og skrevet reviews. Vi har også vært på flere events; forrige onsdag var vi på Dada?s Night Market, en fashion event hvor vi tok bilder av folk for street style. Lørdag var vi først på Style Shanghai, som var en stor fashion event med konsert, utsalg fra lokale vintage butikker og designere, kunstnere hadde utstilling og det var veldig stort opplegg. I kveld skal vi også på åpning av en ny butikk i Shanghai. Vi har også testet ut cafeer, og skrevet om stemningen og maten. Med andre ord har vi hatt svært gode dager på jobb! Goodiebags, give aways, gratis mat og drinker liker vi, haha. Neida, vi har faktisk lært ganske mye i løpet av våre to måneder hos Shanghai247, og vi har hatt det kjempebra!

På fritida har jeg ikke gjort så veldig mye spennende denne uka. Jeg har tilbragt noen timer på Qipu Lu (Shanghais beste og billigste shoppingområde), Fake Market (elektronikk, dvd?er og alle mulige billige kopivarer) og Tailor Market, hvor jeg fikk sydd et par ekstra skjorter. Ettersom jeg nesten ikke har shoppet noe i løpet av oppholdet i Shanghai har jeg kjøpt inn alt mulig jeg skal ha med hjem, gaver osv. Disse tre stedene må være blant verdens mest stressende områder med masende selgere, ekstreme folkemasser og lite koselige omgivelser. Men, det må til! Ellers har Jordan, hun vi har bodd med, reist hjem, så vi har hatt avskjedsfest for henne. Nå bor Silje og jeg alene i leiligheten, det er jo litt deilig det også.

Qipu Lu!Jobb @ Dada barIntervju med C. Lee (som ikke snakket mye engelsk…).Avskjedskveld på Hollywood club.Jobb, egen butikk med kun vintage briller!Jobb, testing av mat. Trives!Tanzifiang.Kinesisk frokost til 3kr!

Lørdag dro jeg til Fuxing Park kl. 7 om morgenen. Shanghai, og sikkert Kina i det hele tatt, er veldig kjent for at kineserne står opp grytidlig for å trene Tai Chi og lignende i parkene i byen. Alle sier at dette er noe man må oppleve når man er i Kina, og siden jeg har utsatt det hver helg, så måtte jeg gjøre det nå. Og selv om det ble litt vel tidlig, var det veldig fint! Hundrevis av kinesere gjorde Tai Chi, noen danset, gamle menn spilte kinesiske spill, noen holdt på med sverd og andre spilte badminton. Veldig spesielt å se på! Spesielt de store gruppene som gjorde Tai Chi, som nesten ser ut som en kampdans i sakte film. Alle kunne bli med, og både unge og gamle av begge kjønn deltok.  Det var en skikkelig spesiell opplevelse, og det gjorde det enda bedre at det var solskinn og vårstemning!

 

Tai Chi?Kinesiske spill.Også har de en greie med å lufte fuglene sine… Sært.

Og da har vi bare noen dager igjen i Shanghai, på torsdag reiser vi til Beijing!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *