THE BUND, SHANGHAI

Ettersom vi ikke kommer hjem fra jobb før rundt kl. 18 på hverdagene, utnytter vi helgene så godt vi kan for å oppleve Shanghai. Vi har nå hatt vår første helg, og vi har sett masse i denne fantastiske byen! Først må jeg bare si at jeg elsker Shanghai, byen er helt perfekt. Alt er veldig moderne og fint, og man finner alt fra gamle kinesiske hus til skyskrapere til klassiske, franske hus. Gleder meg til alt vi kommer til å oppleve i disse to månedene her! Det eneste minuset er har kinesere i Shanghai er en smule egoistiske (man må vel være det for å komme fram i en by med 23 millioner innbyggere…), så de knuffer og dytter og roper og krangler hele tiden. Tilstandene blir litt kaotiske, men vi får vel bare venne oss til det!

Fredag hadde vi avskjedsfest i leiligheten vår for Tom fra UK som reiste hjem i helga. Alle fra Projects Abroad var samlet, veldig hyggelig å bli kjent med alle sammen. Etter hvert dro vi på et utested her, og jeg må si at det er veldig annerledes enn utesteder hjemme. Først er det veldig vanskelig å komme inn på klubbene, og man betaler for eksempel 70 kroner for å komme inn (dyrere for menn). Deretter er det fri bar hele kvelden så lenge du klarer å holde på glasset ditt. Du får ikke lov å sette deg noen steder, ettersom at man må betale 2000-3000 kroner (!!!) for et bord for en kveld. I stede må man gå litt rundt, og håpe at noen (rike kinesere) spør om du vil sitte med dem. Ellers må man stå hele kvelden, som alle oss gjorde. Dessuten røyker alle inne på utestedene her, så det er ganske ubehagelig. Men utested var veldig stilig, og det var en veldig hyggelig kveld.

Lørdag dro jeg og Silje til Peoples Square og The Bund, som er hovedstedene å besøke for turister. The Bund har en fantastisk utsikt over elva og skylinen. Peoples Square og området rundt er en hovedgate med masse butikker, og ikke minst kalles det reklamegata fordi det er fullt av neonplakater og skjermer over alt. Utrolig stilig når det er mørkt! Dessuten la vi merke til utrolig gode shoppingmuligheter, men siden vi må spare både penger og bagasjeplass akkurat nå har vi faktisk unngått butikker.. Hehe. Søndag dro vi til en park, men legger ut bilder fra det senere.

Har forresten fått nytt mobilnr i Kina: +8618602184687. Jeg har ikke mulighet til å ringe til utlandet (altså Norge), men kan sende og motta sms, og motta samtaler.


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *