OPPDATERING FRA SHANGHAI

Tenkte å gi en liten oppdatering på hva vi har gjort i løpet av den siste uka! Nå har vi vært i Shanghai i snart to uker, og jeg kunne ikke ha trivdes bedre. Byen er fantastisk og full av muligheter. Det er alltid noe å gjøre! Menneskene vi har møtt er også kjempekoselige. Jobben er super, forteller forresten mer om den senere.

Mandag, tirsdag og onsdag jobbet vi fulle dager. For det meste skrev vi og lastet opp eventer osv. på nettsiden til magasinet vi jobber. Onsdag var vi også først ute med folkene fra Projects Abroad, og deretter var vi med de fra jobben. Jeg smakte også min første Jiaozi, en kinesisk lunsjrett jeg kommer til å spise mye av framover! Siden kinesisk nyttår nå er over, kom også Shanghaiere hjem fra ferie. Og da ble det plutselig enda flere folk i byen, noe vi ikke trodde var mulig.

Torsdag jobbet vi ikke på dagtid, men hadde kurs i kinesisk kultur og mandarin. Jeg tror ikke jeg skal prøve å lære meg mandarin her, for å si det sånn. Alle lydene uttales helt annerledes enn hva vi er vant til, så det var utrolig vanskelig. Likevel er det greit å ha lært seg tall og de enkleste høflighetsfrasene. Kurset om kinesisk kultur var også veldig interessant! Vi så også de opplyste motorveiene her i Shanghai, og som dere ser på bildet nedenunder var det et fantastisk syn. Torsdag var vi på vår første event gjennom jobb. Vi var på nattklubben M1NT på fashion event der. Nattklubben er Shanghais mest eksklusive, så det var artig å se. Legger vel ut flere bilder fra denne kvelden senere.

Fredag var vi på karaoke med resten fra Projects Abroad, eller KTV som det kalles her. Kineserne er nemlig store på karaoke! KTV fungerer slik: Man er en stor gruppe og leier et rom i et karaokehus, altså det er helt privat, ingen andre enn medlemmene av gruppen din der. Deretter velger du selv sanger, og på en TV vises tekst og musikkvideo mens du synger. Man kan også bestille mat og drikke ned til det private rommet. Kommer nok ikke til å gjøre dette like ofte som kineserne, men det var morsomt å oppleve en slik side av kulturen.

Søndag var Silje og jeg rundt om kring i Shanghai og tok bilder av folk til street fashion spalten, vi jobbet altså. Samtidig fikk vi sett mange nye sider av Shanghai. Shanghai er en by full av gigantiske skyskrapere og neonlys, men man finner også mindre, koselige distrikter som for eksempel Tianzifang i French Conssesion. Det er et veldig lite område med kunsteriske butikker og cafeer, men det var utrolig koselig! Deretter dro vi til Nanjing road og ble igjen imponert over neonlys og fantastiske bygninger.

Søndag kveld hadde vi en slags avskjedsmiddag med noen fra gruppen vår, ettersom Patricia og Raphael (de vi bor med) reiser hjem på tirsdag. Det blir veldig rart at de drar, ettersom vi har vært med de døgnet rundt de siste to ukene. Leiligheten blir nok veldig tom, men jeg tror kanskje det kommer noen nye som skal bo med oss allerede på onsdag. Dessuten er det heldigvis ingen andre fra gruppen vår som drar denne uka.

Uansett, tilbake til middagen. Vi spiste hot spot, noe som likner litt på fondue, men det er en kinesisk versjon. Vi bestilte alle mulige typer kjøtt, sjømat, grønnsaker og nudler, og kokte alt i våre egne små kasseroller. Deretter dyppet de det i ca. ti forskjellige (sterke) sauser. Det var overraskende godt kjempegodt, og hele atmosfæren i restauranten var veldig bra.

Med andre ord har vi hatt en veldig innholdsrik uke! Nå ser vi fram til enda ei uke fylt med mange nye opplevelser, og ikke minst gleder jeg meg til at Kristian kommer på besøk på fredag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *