LIVING IN SHANGHAI

Jeg tenkte å fortelle litt om hvordan vi bor! Som sagt, så bor vi i en leilighet som vi deler med noen andre fra Projects Abroad. Da vi kom bodde vi med to gutter og ei jente, og de første to ukene bodde vi med en gutt og ei jente fra Sveits. De har dratt nå, så nå bor vi med ei jente fra USA, og det ankommer nok et par til i neste uke.  Byrået vi reiser med, Projects Abroad, har fikset med leiligheten for oss. Leiligheten ligger i 22. av 34 etasjer i blokka vår. I nabolaget er det sikkert 30 blokker som ser akkurat lik ut som vår, og det er store grøntområder og et skikkelig fint område.

Vi bor ganske sentralt, og har alt vi trenger i nærheten. Vi har alle mulige små butikker og restauranter. Likevel må vi som regel dra et stykke når vi skal handle vestlig mat, så da drar vi til store supermarkeder som har det meste vi har hjemme. Ellers bestiller vi mat ganske ofte, siden det er så billig. Vi får ca. 80 kroner daglig til mat, og det holder heldigvis. Dessuten ligger det to metrostop veldig nært leiligheten, så vi kommer oss raskt og billig til både jobb og sentrum.

Selve leiligheten er ganske enkelt innredet. Siden ingen bor her lengre enn et par måneder i gangen er det en del som skulle  ha blitt ordnet, og fellesarealene er egentlig et stort rot. Til vår store glede har vi tv og en butikk utenfor som selger dvder til fire kroner stykket, så det sier seg selv hva vi bruker kveldene til! Selv skulle jeg gjerne hatt litt bedre kjøkken, ettersom det er dårlig utstyr til å lage mat med. Og det verste med leiligheten er at den er veldig kaldt, siden både isolasjon og varmeanlegg er dårlige. Dessuten går strømmen ca. ti ganger om dagen siden en eller annen bryter er ødelagt… Men, vi er veldig fornøyde, spesielt hvis jeg sammenlikner leiligheten med hvordan jeg bodde i Tanzania. Likevel, jeg må innrømme at jeg ser fram til å sjekke inn på et fint hotell når Kristian kommer i morgen!

Det å leve i en den kinesiske kulturen er også en opplevelse i seg selv. Innbyggerne i Shanghai er kjente for å være ganske kalde og brutale, men jeg synes vi har sett flere sider enn som så. Riktig nok er det mye dytting for å komme først fram, ingen køsystem og alle setter seg selv først. Likevel kommer folk ofte bort til oss på og sier hyggelige ting og hjelper oss med alt mulig. Så selv om kinesere kan være litt egoistiske, er de også mye høfligere enn folk hjemme! Det største problemet med å bo her er at så å si ingen kan engelsk. De få som kan engelsk er ofte for beskjeden til å snakke, ellers så snakker de en uforståelig blanding av kinesisk og engelsk.

Ellers er det utrolig spennende å bo i en så stor by. Vi har fortsatt ikke rukket å se en brøkdel av byen, og kommer nok ikke til å føle oss ferdige med byen etter to måneder heller.

Bilder av vår kjære leilighet:

 

Har fått noen spørsmål om byrået som jeg reiser med, Projects Abroad. Dette er første gang jeg reiser med et byrå på denne måten, så selv om jeg ikke har noe å sammenlikne med er jeg veldig fornøyd! Tror nesten ikke det kunne ha vært bedre. Jeg fant byrået da jeg googlet forskjellige måter å bo i Shanghai, og likte opplegget deres. Jeg synes de er ganske dyre (spesielt siden jeg ikke betalte noe i Tanzania), men vi får jo dekt kost og losji i en stor og dyr by, så det er vel verdt det. Dessuten er det veldig bra organisert, vi får hjelp med alt vi trenger både før og under reisen.

Organisasjonen er stor over hele verden, vi er med folk fra f.eks. Japan, USA, Australia, UK, Sveits, Tyskland, Danmark og Belgia. Det er ikke så lenge siden organisasjonen ble etablert i Norge, så det er visst ikke så mange nordmenn som reiser med organisasjonen enda. Uansett, Projects Abroad tilbyr alle mulige program i svært mange forskjellige land. Sjekk ut det her: http://www.projects-abroad.no/. Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg anbefaler dem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *