JOBBEN VÅR I SHANGHAI

Som jeg har skrevet er vi i Shanghai for å jobbe. Vi er interns i et magasin, nettsiden er http://shanghai247.net. Magasinet skriver hovedsakelig om kunst, musikk og mote i Shanghai. Det er en ganske liten bedrift med ca. ti ansatte, som passer oss veldig godt, for da får vi en del ansvar selv.

Jobben vår er både markedsføring og journalistikk, ettersom at jeg søkte på internship innen både journalistikk og markedsføring. Markedsføringsdelen er ganske vanskelig, ettersom vi kun har fått i oppgave å lage en markedsplan med et lite budsjett og i en by vi ikke kjenner. Så vi får se hvordan det går, vi har for det meste fått jobbet som journalister i stede. Ettersom vi er interns skal vi jo tross alt lære litt av å jobbe der, og føler vi har lært mye mer av å jobbe som journalister framfor markedsførere her.

Så vi jobber altså mest innen journalistikk. På en vanlig dag starter vi ofte dagen med å laste opp stoff til nettsiden. Det er for eksempel nye eventer som vi må informere om innen musikk eller kunst. Deretter jobber vi som regel med vårt eget prosjekt, for eksempel skriver vi på en artikkel som vi jobber med eller redigerer bilder. Vi tar mye bilder av street fashion, som er ganske morsomt, siden vi får gått rundt og sett Shanghai samtidig som vi jobber. Når vi gjør research eller drar på eventer for å skrive om det, opplever vi også mye. For eksempel intervjuer vi kunstnere, band, drar på konserter og kunstutstillinger, sjekke ut nye butikker eller dra på moteshow. Vi jobber vel egentlig mest innenfor Style i magasinet, så det blir mye fashion på oss, noe vi trives med.

Tenkte å legge ut litt bilder fra jobb, men har egentlig ikke så mange. De fleste bildene er fra M1NT, en eksklusiv nattklubb som har moteeventer vi dekker en gang i blant. Klubben har verdens beste (og dyreste) drinker, utsikt over hele Shanghai og en haitank (jepp, ekte haier inne på nattklubben). Veldig kult, selv om det blir litt i det stiveste laget. Dere kan lese artikkelen Silje og jeg skrev og se flere bilder her: http://www.shanghai247.net/art/review/fabulous-night-out-m1nt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *