UDAIPUR OG AHMEDABAD, INDIA

UDAIPUR

Onsdag reiste vi fra Pushkar til Udaipur med nattog. Og da snakker vi ekte, indisk, lokalt nattog. Det var som et bur overfylt med kyllinger, da jeg og 63 andre mennesker delte samme sovekupe. Kaos? Ja! Jeg gruet meg veldig på forhånd, men det gikk mye bedre enn forventet. Litt bråkete og illeluktende, men med øreplugger og lakenpose overlever man det meste.

Torsdag tilbragte vi i Udaipur. Store deler av dagen gikk med til soving, ettersom vi alle hadde en del tapt søvn å ta igjen etter togturen. På ettermiddagen dro vi på båttur på innsjøen som ligger her i Udaipur for å se solnedgangen. Det var kjempefint og veldig koselig! Det er ikke uten grunn at Udaipur er kjent som City of romance her i India. Etter båtturen dro vi på Cultural show med dans, sang og dukketeater. Jeg hadde gledet meg veldig, men må si at jeg ble litt skuffet. Mange av gatedanserne rundt om i byene her er bedre enn de som opptro, så følte jeg hadde sett det meste før. Ingen av deltakerne imponerte noe særlig, tror ikke de hadde kommet langt i Norske Talenter en gang, for å si det slik. Men, jeg er glad vi dro, for da har vi opplevd dette også.

Fredag hadde vi kurs i indisk matlagning, som var veldig gøy! Tviler på at jeg kommer til å lage mye av dette hjemme siden alt var helt fra bunnen av, så det tar tid både å få tak i indgrediensene samt å lage rettene. Dessuten var alle rettene vegetar, som er litt kjedelig? Men det var interessant å se. Etter kurset shoppet vi litt, før jeg og Silje tok indisk massasje, som er veldig billig her.

Kulturshow.


Kokkene!


Maten vi lagde.

 

AHMEDABAD

Lørdag reiste vi med buss i seks timer til Ahmedabad, som ligger i Vest-India (tidligere har vi kun vært i Nord-India). Deilig å kjenne litt varmere temperatur, har vært utrolig kaldt i Nord i forhold til hva vi hadde forventet, mot null grader på kveldene. Vi hadde ikke mange timer i Ahmedabad, så vi så vel egentlig ikke så veldig mye av byen.

Ahmedabad feiret en dragefestival dagen vi var her. Det vil si at alle sender drager opp i himmelen, gjerne med lys i! Så det gjorde vi også. Vi var også på en restaurant og spiste den beste  indiske maten hittil. Stemningen var utrolig bra, og maten fortsatte å komme hele kvelden, med mange retter.

Natt til søndag tok vi nattog igjen, denne gangen til Mumbai. Nattoget gikk fra fem om morgenen til to på ettermiddagen søndag, så det ble en alt for lang reise. Igjen var det 64 i kupeen, så man sover ikke så veldig godt. Spesielt når det ligger tre indiske barn og stirrer på meg i åtte timer fra køya ved siden av? Men, men, det er jo en opplevelse!

Nå er vi i Goa, siste dag i India! Reiser til Kuala Lumpur, Malaysia i morgen tidlig. Oppdaterer fra Mumbai og Goa senere 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *