SIGHTSEEING OG SARI I DELHI

Onsdag gikk mye av dagen med på marked og kjøpesentre. Markedene var overfylte av folk, farger, lyder og lukter, og var litt av en opplevelse! Litt shopping ble det også – selv om det for det meste selges smykker, stoffer, suvernirer osv. Å besøke kjøpesentre her var en spesiell opplevelse, det også. På den ene siden av veien ligger tusenvis av slumboliger (telt av plastikkduker) hvor Indias mange fattige holder til, og på den andre siden ligger utrolig store kjøpesentre med luksusbutikker og store parkeringsplasser. Litt av en forskjell! Vi har forresten fått flere møter med fattigdommen her i India siden sist. Over alt bor det folk i slumtelt, f.eks. mellom veiene på motorveien, på fortau osv. Om bilen stopper på rødt lys strømmer det tiggere til, enten de selger noe skrot, er lemlestet eller små barn som ber om penger. Et trist syn i fargerike Delhi!

Torsdag brukte vi også dagen på et par markeder, litt sightseeing og kjøpesentre igjen. Høydepunktet var da jeg og Silje bestemte oss for å kjøpe “sari”, et indisk plagg de fleste kvinnene her bruker. Det er et langt sjal man surrer rundt seg som en kjole. For å kjøpe en sari besøker man en saributikk, hvor mange menn sitter på rekke og rad for å hjelpe deg. Du setter deg foran dem, og de bretter ut ulike stoffer med farger, mønstre og glitter før de surrer det du vil prøve rundt deg. En veldig spesiell opplevelse! Uansett, vi endte opp med å kjøpe en hver, med tilhørende topp og smykker. Får se om det blir brukt så mye, men det er kult å ha det uansett. Ellers besøkte vi et par sights, før vi besøkte kjøpesenteret igjen. Har forresten byttet til indisk simkort på mobilen, så det går ikke å kontakte meg på mitt norske nr.

 

Qutab Minar.


Humayun’s Tomb.

I morgen har vi en kort dag i Delhi før vi skal møte gruppen vi skal reise rundt med. Vi har fått sett utrolig mye av Delhi på de få dagene vi har vært der; Red Fort, Humayun’s Tomb, India Gate, Jama Masjid, Lotus Temple, Rashtrapati Bhavan, Chandi Chowk, Dilli Hawt, Qutab Minar og masse mer. Lørdag skal vi til Agra for å se Taj Mahal, det blir kult!