SEOUL, SØR-KOREA

Fredag tilbragte vi siste dag ved bassengkanten i Thailand og bare slappet av, før vi natt til lørdag reiste en seks timers lang flytur til Seoul i Sør-Korea! Hvorfor vi bestemte oss for å dra hit vet jeg egentlig ikke, for vi visste svært lite om byen og landet, og det er jo ikke akkurat et kjent turiststed. Uansett, etter litt reasearch fant vi ut at byen med området rundt har omtrent 20 millioner innbyggere, stabil og voksende økonomi og er en trendy metropol. Overraskende bra, syntes vi! Eneste minuset er at det er mellom 0 og -10 grader er, en liten endring fra Thailand, med andre ord.

Lørdag ankom vi Seoul, men trøtte som vi var etter nattens reise sov vi bort halve lørdag. Hotellet vi bor på er kjempefint, utrolig hvor billig fine hotell er i Asia! Lørdag ettermiddag gikk vi oss en tur i området rundt hotellet, og endte opp på Ceox, som er et sykt stort akvarium og kjøpesenter. Må innrømme at vi aldri kom til akvariumet, for shoppingen var så bra! Bedre enn London og New York til sammen, vil jeg påstå. Helt ok priser, utrolig mange fine butikker og Sør-Koreanere generelt har utrolig fin stil. Vi trives! Men, vi må jo begrense oss litt, budsjettet skal jo holde i to måneder til 🙂

Søndag dro vi på Namdaeum, et gigantisk og tradisjonelt koreansk marked. Her solgte de alt vi kunne tenke oss! Selvfølgelig ble det litt shopping denne dagen også, men markedsshopping er jo veldig billig også. Vi brukte mye av dagen på å kartlegge og finne ut hvor vi skulle gå, ettersom nesten alle skilt (også priser etc.) er på koreansk, og så å si ingen her snakker mer enn noen få ord engelsk. Kjempemerkelig med tanke på hvor utviklet landet er! Uansett, siden alle blander hva left og right betyr, og regner med at vi forstår noen koreanske ord midt inne i engelske fraser, ble det mye gåing rundt om kring.

Mandag dro vi til Hanok Village, en liten by med tradisjonelle, koreanske hus midt i mellom skyskraperne. Lignet veldig på det vi forbinder med kinesiske hus. Ellers var det helt ok å se litt kultur her også. Etter det dro vi til Myeondong, et trendy område med utrolig store folkemengder. Det var utrolig kult å se, bare se på bildende nedenunder! I morgen reiser vi til Shanghai, hvor vi blir i to måneder. Blir spennende å se hvordan jobb, bosted osv blir!

Seoul er en utrolig kul by, håper jeg får muligheten til å dra hit igjen, for så å være her litt lengre. Trivdes veldig godt her! Anbefaler alle å dra hit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *