MUMBAI OG GOA, INDIA

MUMBAI

Søndag i Mumbai gikk vi litt rundt i byen, som er utrolig stor og full av folk. Vi så også Gate of India og Taj Mahal Hotel, som er de største severdighetene her. Deretter dro vi på Leopolds cafe, som er veldig kjent for alle oss som har lest boka Shantaram, så jeg synes det var veldig gøy ? selv om resten av gruppa ikke skjønte vitsen med å dra dit. Man må vel ha lest boka.

Mumbai i seg selv er litt som forventet, bare mindre trafikk, egentlig. Det er uteliggere over alt, for eksempel er togstasjonene fulle av folk som ligger rundt om kring. Gatene er overfylt av tiggende barn, folk bor på et teppe midt på gata og det lukter sterkt av søppel og urin. Det var en utrolig opplevelse å kjøre inn mot byen å se skylinen som var litt lik New York og andre storbyer, bare at her så vi tusenvis av slumboliger i fronten av den gigantiske skylinen. Kontrastene er store! Selv om det er mye fattigdom her, er det også Indias økonomiske metropol. For eksempel bor verdens nest rikeste person (eller noe) her, og det er designerbutikker over alt. Kjempemerkelig at det er så store kontraster på ett og samme sted.

Siden Mumbai er Bollywood, måtte vi også se en film på kino her. Vi ble kjent med en gjeng som visste seg å være Bollywood-skuespillere, så da endte vi opp med å se deres film, som hadde premiere i helga. Vi tenkte først at de sikkert løy om å være Bollywood-skuespillere siden det er veldig stort å være det her, men vi fant raskt ut at han ene faktisk hadde hovedrollen i filmen vi så. Det var litt kult! Filmen var sikkert bra den, men vi skjønte ikke ett ord siden alt foregikk på hindi. Men er man i Bollywood må man se en film herfra!

Søndag orket vi ikke gjøre så mye, så vi endte opp med å gå på diverse kjøpesentre. Internasjonale merker er skummelt billig her, så bagasjen vår begynner å bli litt vel tung. Lurer på hvordan det skal gå etter tre måneder? Vi dro også på Hard Rock Cafe for å spise middag, må si det var godt med litt vestlig mat. Ikke minst var det godt med kjøtt, jeg har jo så å si levd som vegetarianer de siste to ukene!


GOA

Tirsdag fløy vi inn til Goa, som er et veldig populært turistområde på kysten av India. Vi kom ikke til hotellet før i 15-16 tida, så vi rakk ikke å se mye av Goa, siden vi reiste til Kuala Lumpur onsdag morgen. Alt vi rakk å se av Goa var veldig fint, både kysten og det frodige landskapet.

Dette var jo siste dag i India for oss, og siste dag med gruppa. På ettermiddagen gikk vi litt rundt om kring og ned til stranda, hvor vi spiste middag, nydelig sjømat! Litt trist at dette var siste dag i India og siste dag med gruppa, men det er litt godt at vi er ferdig å reise rundt nå. India har vært en super opplevelse, men også veldig slitsomt å kun være en eller to dager hver plass. Dessuten blir det godt med en roligere kultur, vanlig mat og hoteller som har mer enn ei stjerne.. 🙂