TILBAKE PÅ HAYDOM

De siste dagene på Peponi Beach Resort var ganske lik de andre dagene, med soling, bading og avslapning. Fredag reise vi fra Peponi, og fikk oppleve skikkelig Tanzaniaregn. Det høljet ned, og veiene ble utrolig gjørmete. Veiene liknet veiene i Norge på det verste slaps- og isføret i Norge på vinteren, bare at her var gjørma problemet. Og de fleste afrikanske biler og busser er ikke laget for slike veier, for å si det slik. Bilene lå strødd om kring i veigrøfta, men heldigvis fikk vi skyss inn til Tanga med en firehjulstrekker. Ellers var fredag en noe ubehagelig dag ettersom folk her kan bli ganske innpåslitne, men det er en annen historie.

Ellers var Tanga en kjedelig by, men vi var jo der bare en natt før vi kom oss videre til Arusha. Så på lørdag tok vi altså bussen til Arusha, en busstur som tar rundt 8 timer. Bussen var utrolig overfylt, og afrikanske busser er i tillegg mye trangere enn norske busser. Så da får man smake på den afrikanske kulturen på godt og vondt. Sterke lukter, store rumper og en annen form for høflighet var noe vi fikk litt nok av, for å si det slik.

I Arusha dro vi rett på Shoprite, som er det eneste stedet her hvor vi kan handle vestlig mat, spise på normale restauranter og ikke minst møte andre vestlige. Det er ganske deilig å gå inn i en slik liten boble etter å ha levd i den afrikanske kulturen en stund. Å kunne gå rundt uten å bli ropt etter, snakket til av alle og bli fotografert og forfulgt er ganske herlig, selv om det kun bare er for et par timer! Søndag skulle vi ha reist til Haydom med landcruiseren, men den var full. Derfor må vi vente i Arusha nok en dag, før vi fikk tatt landcruiseren tilbake til Haydom i dag.

Nå er vi altså tilbake på Haydom. Utrolig herlig å komme tilbake, dette er jo “hjem” for oss her nede. Både Ingrid og jeg er ganske syke for øyeblikket, sikkert matforgiftning eller noe, så vi må ta det rolig til vi blir bedre. Forhåpentligvis kan vi jobbe litt i morgen, ha noen møter angående jobb og møte alle de nye som har kommet. Nesten alle vestlige som var her før vi dro har dratt hjem, og mange nye har kommet, så det blir gøy. Nå skal vi forresten være på Haydom i tre uker, før vi avslutter reisen med tre uker på Zanzibar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *