BAGAMOJO

I går kom vi fram til Bagamoyo etter en svært lang reise fra Arusha. Bagamoyo er en liten kystby et par timer nord for Dar Es Salaam, en by med lite turisme, mye fiske osv. Veldig gøy å se en landsby som livnærer seg på noe helt annet enn på Haydom. Vi er her og besøker Carete og hennes venninne Cecilie, som jobber her som frivillige. Så nå bor vi på gjestehuset som de bor på disse to månedene de er her, veldig simpelt, men helt ok.

Reisen hit var som sagt veeeldig lang. Vi satt til sammen i buss/bil i 15,5 timer i går! Det å ta buss i Tanzania medbringer jo en liten risiko, da det sies at flere dør årlig i trafikkulykker i Tanzania enn av alle sykdommer (og dette er et land som sliter med HIV og mange andre sykdommer, det fikk vi bekreftet på Haydom…). Uansett, vi var smånervøse og valgte Dar Express som skal være Tanzanias tryggeste busselskap. I går morges skulle vi ta 7-bussen, men bestemte oss for å vente på 7.30-bussen i stede da denne hadde aircondition. Og gjett om vi var glade for dette, for etter rundt fem timer på veien, kjører vi forbi 7-bussen, som lå på hodet i ei grøft. Bussen vi egentlig skulle på hadde med andre ord havnet i en svær ulykke, akkurat som vi fryktet. Vi tørr ikke en gang tenke på hva som kunne ha skjedd om vi tok 7-bussen, alt vi vet at det var svært mange skadede, og eventuelt antall døde vet vi ikke. Det så i alle fall veldig ille ut.

Uansett, reisen gikk jo bra, og reisen tilbake til Arusha blir nå fly i steden for buss. Men nok om det. Bagamoyo ser ut til å være en koselig by, veldig annen atmosfære enn vi er vant til på Haydom. I dag skulle vi egentlig på snorkling, men etter å ha ventet i 2,5 timer på utstyret, orket vi ikke vente lengre (alt er jo litt forsinket her…), så vi dro på en liten resort i nærheten og lå på stranda der. Før det var vi litt i sentrum, og fikk se hvor alle fiskerne hadde båtene sine og fiskemarkedet. Interessant å se, selv om det var ekstremt mye røyk pga. bålene inn i mellom salgsbodene. Utrolig at mennesker lever og puster der dagen lang, hele livet sitt.

På resorten var det herlig! Vi lå på strandsenger, spiste god mat og badet i fantastisk vann. Vi dro dit med en amerikaner som vi har møtt her og fire lokale, i tillegg til Carete og Cecilie. En spesiell sammensetning av mennesker, må jeg si! Det var en kjempekoselig og rolig dag. Nå skal vi ut å spise på en restaurant her (samme type restauranter som Haydom, er ikke kommet helt i feriemodus enda, hehe…). I morgen skal vi dessuten være med Carete og Cecilie for å jobbe på skolen der de jobber som frivillige, det blir spennende!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *