BAGAMOJO DEL 2

I går var vi på den lille skolen hvor Carete og Cecilie jobber som frivillige tre dager i uken, og jobbet med dem. Skolen lå langt ute på landet her, på en bondegård. På gården var det veldig fint og grønt, helt annerledes enn hva vi har sett her i Tanzania tidligere. Klasserommet var et meget lite rom med lite utstyr, og vi tilbragte mesteparten av tiden på gulvet. Vi lærte dem litt engelsk, snakket med dem, tegnet osv. De fleste av barna hadde fått ett aldri så lite utbrudd av vannkopper, så de var ganske slappe, så ble en rolig dag. Koselig var det i alle fall!

I dag var jeg også med Carete og Cecilie på jobb, og i dag jobbet vi på et barnehjem. Vi var der ikke lenge, bare fulgte barna fra skolen osv. Mange søte barn, og som alle andre afrikanske barn elsket de å bli fotografert!

Ellers har vi fått sett litt mer av byen, som er veldig koselig. Etter å ha vært på barnehjemmet i dag leide vi en tuktuk hele dagen, slik at han kjørte oss rundt og vise oss det som er å se i Bagamoyo. Vi besøkte en del bygninger fra kolonitiden under Tyskland på slutten av 1800-tallet og ruiner fra 1400-tallet osv. Vi dro også til Old Market, hvor de solgte masse kunst og suvernirer. Turisme er jo ikke stort her i Bagamoyo, men byen er “kunsthovedstaden”, så derfor solgte de masse forskjellig. Vi fikk også se hvordan de arbeidet osv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *