HABARI

Jina langu ni Maria na nina miaka 19. Nina ishi Norwey. Nina jifunzi kiswahili Tanzania, lakini sielewi kiswahili. Nina oenda Norwey na sioendi kiswahili, nina mengi swali. Nina saida watoto Tanzania, wavulana na wasichana. Nina andika blog. Nina nunua vyakula maduka. Naomba moja viazi, tano manyanya, tatu maji, saba mayai et nyama kilo moja na nusi. Tuta kola chipsi na kuku kesho jioni. Nili kola chipsi mayai jana. Nita enda likizo, safari na Peponi, kwa nbili majuma. Ini Ijumaa na mwezi wa tisa. Nita ende sokoni jana.

Jepp, her sitter jeg og øver til Swahiliprøven vi skal ha fredag. Vi går jo raskt fram, så i morgen skal vi ha prøve i verb, flertall, nektelse, gloser med mer. Og dette er etter fem timer med swahili (og litt øving hjemme). Nå prøver jeg å øve ved å skrive enkle setninger, men blir vel ganske meningsløse setninger med mange feil.  Problemet er fortsatt glosene, så tror jeg må kjøpe med en ordbok swahili/engelsk når vi skal til Arusha neste uke. Ingrid har sluttet på kurset, siden vi kan nok til å kommunisere med folk ved handel, hilsing osv. Likevel, siden jeg har planer om å lære det skikkelig, må jeg legge litt krefter i det. Dessuten har vi jo mye fritid, så det er egentlig veldig greit sånn sett.

Ellers skjer det lite nytt. Vi har fått nytt internett nå, så kan blogge osv litt oftere nå. Vi jobber fortsatt på CCU om morgenen, og har fått en ny baby der nå. Stakkaren kom dit ettersom moren er psykisk syk og prøvde å drepe han ved å sulte han. To måneder gammel og ikke for tidlig født, men fortsatt tynnere og mindre enn Mini (2mnd og 2mnd for tidlig født, 2,5kg). Men den får fetes opp mens den er på CCU, ettersom den skal bli me moren hjem når hun skrives ut fra psykriatisk her på sykehuset (…). Ellers har de andre tre det bra nå, ser det ut til. Vi jobber også i administrasjonen, jobber for det meste med en ny hjemmeside for sykehuset nå, som skal profileres med litt mer markedsføring mot besøkende/givende osv.

I neste uke reiser  vi som nevnt på safari og på strandferie. Ruten er som følger: 18.-23. September er vi på safari gjennom områdene Ngorongoro, Serengeti, Lake Manyara og Tanrangire. 25. September ? 1. Oktober er vi på Peponi ved Pangani/Tanga, som skal være en fantastisk strand på kysten av Tanzania. Deretter skal vi tilbake hit til Haydom for å jobbe i noen uker til, før vi avslutter oppholdet med rundreise i Tanzania og Zanzibar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *