TANZANIA – HVA SKAL JEG?

Hvor skal vi? Den 15. august reiser jeg og Ingrid til Arusha, Tanzania. Planen er å være “turist” her i Arusha (nokså stor by) i et par dager, før vi reiser mot Haydom Hospital, som ligger rundt seks tima unna Arusha. Her skal vi bo og jobbe i rundt 2,5 måneder samtidig som vi skal oppleve litt av landet, dra på safari osv, før vi skal reise rundt i Tanzania i et par uker. Hjemreisen skjer 15. november.

Hva er Haydom? Haydom er et sykehus som tidligere ble drevet av norske lutherianere, men er i dag et luthersk sykehus som er drevet av staten Tanzania. Er i tillegg til å være et sykehus for lokalbefolkningen (er vel hovesykehuset til flere hundre tusener), et barnehjem, skole for sykepleiere osv. Jeg vet egentlig ikke stort mer selv. Haydom ligger midt i “bushen”, og ligger ca. 1200 meter over havet. Det blir med andre ord langt unna byliv osv. Jeg skal bo på sykehusområdet, vi frivillige blir innlosjet i egne vertshus og leiligheter med ganske ok standard.

Hva skal vi gjøre? Viskal jobbe som frivillige, dvs. at vi ikke får betalt for jobben jeg gjør. Vi reiser ikke gjennom noe organisasjon, og derfor betaler vi heller ikke spesielt mye for oppholdet. Vi betaler kun kost og losji, noe som blir på rundt 100 kroner dagen. Arbeidsoppgavene vi får blir nok for det meste jobbing på barnehjemmet, eventuelt å være engelsklærer på sykepleierskolen, være med ut til forskjellige landsbyer for å vaksinere barn osv og diverse andre praktiske oppgaver. Verken jeg eller Ingrid har utdanning, og derfor blir det mange forskjellige oppgaver på oss som ikke krever noe ekstra.

Vi reiser altså ikke gjennom noen organisasjon som de fleste andre frivillige gjør, men tok selv kontakt med sykehuset og har selv arrangert reise osv.

Mer info: http://haydom.no/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *