HAYDOM

De siste dagene har vi jobbet og kommet til rette i huset vi bor nå. Selv om vi bor i hus, er det meste nokså primitivt, så det er litt vanskeligere enn man skulle ha trodd! Men vi overlever. Vi begynner å bli vant til levemåten her nå, det tar bare litt tid.

I dag har vi også skaffet oss hushjelp! Det er noe vi absolutt trenger, siden man må vaske klær for hånd, noe vi ikke er så flinke til (ok, vi har vel aldri prøvd det heller). Dessuten er ALT skittent her. Det er rød sand over alt, så alle klærne våre blir røde etter en dag, og ikke minst blir huset skittent.  Vi har også begynt å lage mat selv nå, som er en stor utfordring. Ovnen fungerer halvveis, kjøkkenutstyret er halvveis og ingrediensene er få. Likevel, tror vi skal få en ordning på det etter hvert. Skal få bestilt opp en del mat fra Arusha snart, og da blir det endelig noe annet enn egg med tomat og løk!

Tre timer om dagen jobber vi som engelsklærere for 1. trinn på sykepleierskolen her. De har et intensivt kurs på to uker, og Ingrid og jeg har halve dagen av dette kurset som varer ut neste uke. Det er ingen planer eller noe rundt dette kurset, så vi ble enkelt og greit forlatt foran en klasse på nærmere 90 elever og fortalt at disse skulle vi lære engelsk. Så, hva gjør vi? Har prøvd ut en del forskjellige oppgaver nå, men de fleste kan “Afrikaengelsk”, og det er vanskelig å få endret på dette. Utrolig dårlig uttale, feil setningsoppbygging, men ellers ok med ordforråd osv. Så vi prøver å få gjort noen muntlige og noen skriftlige oppgaver, men hadde vært noe enklere med en plan over hva vi skulle gjort. Ser for oss at det kan bli litt mye filmvisning i neste uke, siden vi går tom for ideer.

Resten av dagene skal vi jobbe på barnehjemmet her på sykehuset. Det er for barn som har mistet moren under eller etter fødselen. De bor bare på barnehjemmet det første året av livet, så det er bare babyer der.  Uheldigvis kan verken jeg eller Ingrid noe om babyer, men satser på at vi lærer underveis. Hadde første dag her i dag, og jeg rakk både å oppleve gulp og bleieskift. Men ellers er de veldig søte da, og det er bare fire babyer på hjemmet nå, så blir mye oppmerksomhet på dem!

 

Såå små. Den øverste er 10 måneder, men pga. tidlig fødsel og lite oppfølging er han liten og underutviklet. Og den nederste er 2 måneder, og veier bare 2kg, siden den ble født alt for tidlig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *