HAYDOM HOSPITAL

I går ankom vi Haydom Lutherean Hospital, her vi skal være fram til november. Vi reiste med en landcruiser med ca. 15 personer i, altså ganske overfylt. Reisen tok rundt 5-6 timer, og veien bestod av ekstremt smale jordveier, humper på rundt en meter, bratte fjell og null sikkerhetsseler. Litt som en blanding av berg og dalbane og rally, bare litt mindre morsomt..

Uansett, Haydom virker veldig ok! Først hadde vi noen problemer med arbeidstillatelse, men tror det ordner seg. Vi bor for øyeblikket i gjestehuset (Ingrid og jeg deler soverom og bad), men om en uke flytter vi inn i et hus! Kjøkken, bad, egne soverom og stue. Tror vi i starten skal bo med ei jente fra Sveits og ei fra Norge. Det er for så vidt 13 nordmenn her for øyeblikket, ganske mange flere enn normalt sett – men de fleste drar innen de neste to ukene. Ellers er det vel en del andre vestlige her også. Alle andre frivillige er legestudenter, helsepersonell eller andre med utdannelse, så de er litt eldre, men virker veldig greie.

I dag har vi hatt en liten introduksjonsdag. Først deltok vi på “sala”, som er hver morgen – en halvtimes bønn i kirka på swahili. Vi måtte delta siden vi skulle presentere oss i dag, men tror nok ikke vi drar dit så mange flere ganger… Deretter hadde vi en omvisning på området, vi hørte litt rundt om jobber osv, før vi dro inn til “byen” som er rundt ti minutter unna. I løpet av omvisningen fikk vi sett mye av selve sykehuset, og jeg er glad jeg ikke skal jobbe direkte der, ettersom standarden var relativt lav, men det er jo ingen overraskelse. Byen rundt var ikke noe å skryte av, men fungerer, ettersom de selger praktiske ting vi trenger, mobilcredit, diverse snacks osv.

Angående arbeid er vi litt usikker på hvordan det blir. Trolig skal vi jobbe som engelsklærere ved sykepleierskolen de første to ukene, da førstekullet skal ha intensivkurs. Ellers har jeg snakket med noen i administrasjonen som har noe som må gjøres, og vi kan jobbe på barnehjemmet. Får se hva det blir til!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *