ANKOMST TIL ARUSHA

Ankomsten i går gikk helt greit, så nå er visum og det meste i boks. Vi ankom hotellet rundt kl. 21 i går, og hotellet er for så vidt helt ok. Veldig enkle rom osv, men renslig (har ikke sett noen insekter her enda!!) og hyggelige folk. Å sove her er likevel ikke så enkelt, da vi i hele natt ble holdt våken av ulende villhunder(?) og fra morgenen av naboens hane som galte i evigheter. Jaja, blir vel roligere på Haydom.

I dag har vi vært i “sentrum”, altså sentrum av byen Arusha. Arusha er en relativt stor by med 1,2 millioner innbyggere, men den afrikanske bystrukturen er veldig annerledes enn hva vi er vant med. Vi brukte veldig kort tid på å se over det som var verdt å se, og det var vel alt annet enn en vakker by. Men, vi skal jo bare være her et par dager før vi skal på savannen, så vi fikk gjort unna en del praktiske ting. Fikk for eksempel kjøpt simkort, nye adaptere, internettmodem osv, så nå kan vi kommunisere gjennom hele reisen!

Ellers var det vel ikke en spesielt behagelig opplevelse å gå i byen heller. Folk var veldig hyggelige, alle ville hilse osv og gjerne hjelpe oss – til en alt for stor grad. Arusha er jo en av Tanzanias største turistbyer, men trolig reiser de fleste kun gjennom når de skal på safari eller Kilimanjaro. Vi så nesten ingen andre hvite i sentrum, så det var kanskje ikke rart alle strømmet til oss I deres øyne lyser vi jo penger. Likevel, det gikk jo greit, og nå er vi ferdige i Arusha. Vi skal bo her til torsdag, men i morgen skal vi på en utflukt til en Masai village, noe som blir spennende.

Ellers har jeg ikke noe mer spennende å si akkurat nå, men om noen vil ha tak i meg på mobil fungerer ikke det norske simkortet her, så dere må ringe på mitt tanzanianske nr., men send helst mail/facebook.

Hotellets hage

Ellers har vi tatt ut noen millioner shillings… :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *